• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Paradoks Monty'ego Halla

0 głosów
687 wizyt
pytanie zadane 27 października 2016 w Java przez Rubeus024 Obywatel (1,680 p.)
Cześć,

Przeczytałem ostatnio o paradoksie Monty'ego Halla(swoją drogą ciekawy problem) i postanowiłem napisać program, który będzie symulacją tej gry. Poniżej znajduje się link z kodem, mile widziana ocena i zastrzeżenia.

http://wklej.org/id/2930668/

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 października 2016 przez Mateusz51 Nałogowiec (28,180 p.)
wybrane 28 października 2016 przez Rubeus024

Najlepsza

Fajnie że piszesz w jezyku angielskim. Co do samego dzialania wydaje się okej ale zastanow sie czy moment symulacji zmiany nie mozna przerobic na bardziej oczywisty.

Co do stylu napisanego kodu. Jest troche brudny. Można troche zmienic aby stał się bardziej czytelny. Potrójne ify mozesz zamienic na ify z funkcjiami w srodku. Oraz troche nie eleganckie jest przyrownywanie boola w warunku, wystarczy aby zmienna sama tlumaczyla czym jest i tyle. Mały przykład:

if(playerChange){
   gameWithChange()
}
else{
  gameWithoutChange()
}

Druga sprawa funkcje wywołujace inne funkcje powinny byc poniżej. Czyli w twoim wypadku main powinien byc na samej gorze. 
I warto może było by przerobić program tak aby korzystał z obiektowosci?

komentarz 27 października 2016 przez Rubeus024 Obywatel (1,680 p.)
Dzięki za trud włożony w czytanie kodu, wszystkie wskazówki mają sens. Jeżeli chodzi o obiektowość to pewnie można byłoby go przerobić, ale na razie jestem w fazie poznania i mam informacyjny bazar w głowie. Jak będę gotowy to postaram się go przerobić na standard OOP.

Podobne pytania

+1 głos
7 odpowiedzi 671 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,237 wizyt
pytanie zadane 13 września 2019 w C i C++ przez Screen45 Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 611 wizyt

93,425 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...