• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Float left nie działający

Object Storage Arubacloud
+1 głos
4,118 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2015 w HTML i CSS przez Arkadiusz Łański Nowicjusz (160 p.)

Witam otóż ostatnio oglądałem trzeci odcinek u Pana Mirosława z HTML, i budując podobną stronę, zauważyłem że nie działa float: left; Oto kod:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	
	<title>CS:GO Boosting</title>
	
	<meta name="description" content="CS GO Boosting ! Niskie Ceny! Profesjonalność !" />
	<meta name="keywords" content="CS, GO, Boosting, CS:GO, Wbijanie, Rangi, Counter-strike, Global, Offensive" />
	<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
	<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Black+Ops+One&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
	<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:700&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
</head>

<body>
<div id="container">
	<div class="rectangle">
	<div id="logo">CS:GO BOOST</div>
	<div class="obrazki"</div>
	</div>
	
	<div style="clear: both;"></div>
	
	<div class="square">
	<div class="tile1">1</div>
	<div class="tile1">1</div>
	<div style="clear: both;"></div>
	</div>
	<div class="square"></div>
	<div style="clear: both;"></div>
	<div class="rectangle"></div>
	
	
	
	</div>
	
</body>
</html>

A tutaj CSS

body
{
	background-color: #303030;
	color: #ffffff;
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	font-size: 18px;
}
#container
{
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}

.rectangle
{
	width: 960px;
	margin: 20px;
	text-align: center;
}

.square
{
	width: 50%;
	float: left;
}

#logo
{

	background: black;
	float: left;
	font-family: 'Black Ops One', sans-serif;
	font-size: 70px;
	width: 960px;
	text-align: center;
}

.tile1
{
	margin: 8px;
	width: 230px;
	height: 142px;
	background-color: #66FF66;
	float: left;
}

 

Próbowałem poprawiać to, ale jeszcze bardziej zabłądziłem. Proszę o pomoc drodzy użytkownicy. Od niedawna próbuje posiąść tajniki html i css, więc tym bardziej o to prosze.

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 9 maja 2015 przez ArturB Mądrala (6,060 p.)
wybrane 9 maja 2015 przez Arkadiusz Łański
 
Najlepsza
jak te dwa zielone kwadraty mają być koło siebie to one sięnie mieszczą w div z klasą .square (ona ma width 50%) a div z klasą tile1 mają wartość w px i 2 sięnie mieszczą koło siebie.

 

Pobaw się z marginesami/szerokościami i powinieneś dojść do tego. Polecam zaprzyjaźnić się z inspektorem elementów w chrome lub czymś podobnym w firefox.
komentarz 9 maja 2015 przez Arkadiusz Łański Nowicjusz (160 p.)
Dzięki wielkie. Działa :)
+3 głosów
odpowiedź 9 maja 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Ludzie mają zadziwiający dar  przedstawiania problemu nie mówiąc jaki to problem...
 To teraz powiedz nam co ci nie działą, o którego lefta chodzi ? bo wróżyć nie będziemy, a tworyć stronę z twoim kodem to się raczej nikomu nie chce i sprawdzać co jest nie tak.
komentarz 9 maja 2015 przez Arkadiusz Łański Nowicjusz (160 p.)
Chodzi tutaj o http://wnko.pl/?v=prubyrlrl.png Chodzi mi tutaj o dolny zielony kwadracik ;D, sory za to że wcześniej go nie wrzuciłem, ale pierwszy mój pościk na tej stronie.

Pozdro
komentarz 9 maja 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Przekroczyłeś maksymalny rozmiar diva.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 471 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2015 w HTML i CSS przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
+3 głosów
9 odpowiedzi 838 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2015 w HTML i CSS przez Termi1878 Nowicjusz (190 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 5,146 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2015 w HTML i CSS przez supersmok25 Użytkownik (510 p.)

92,565 zapytań

141,418 odpowiedzi

319,604 komentarzy

61,952 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...