Witam,
jestem w punkcie kiedy liznąłem wielu technologii i nie potrafię wybrać.
Liznąłem PHP OOP wraz z PDO i MYSQL. Tworzyłem proste aplikacje, małe systemy CMS do tego. Niestety bez framework'a żdanego bo to były na tyle małe projekty, że po prostu nie był przydatny ze względu na to, że część z tego to były komercyjne projekty. Administruje z 2 strony na WordPressie i jest nudny trochę :p
Javascript też gdzieś się wkradł do moich tym razem dla mnie małych projektów. Postawiłem prostą stronę troche express'a troche innych bibliotek i działała dopóki nie padł mi raspberry :p . Róznież opanowałem w mniejszym większym stopniu bibliotekę three.js(bardzo przyjemna i dosyć spore możliwości moim zdaniem).
Zaliczyłem kurs c# na politechnice. Na zaliczenie stworzyłem prostą grę i w sumie był przyjemnym językiem.Trochę jeszcze w windows formach posiedziałem klepnąłem program do obsługi mojej prywatnej biblioteczki. Troche pogrzebałem w xamarin'ie i w sumie tyle.
Java też podłapałem na politechnice na kursie. Stworzyłem w czasie praktyk apke na telefon, działa mogła być dużą i fajną apką ale jako iż czas był ograniczony,a firma okazała się nie być zbyt fajna, apka pozostała nie skończona w połowie drogi. Gdzieś tam pojawiały się programy konsolowe i z GUI ale to dla wyczajenia terenu.
Podzieliłem się pokrótce moim doświadczeniem i mam prośbę o pomoc w wybraniu dalszej ścieżki czyli bazując najlepiej na własnych doświadczeniach wskazać dalszą drogę w danym języku i ewetualnie framowki. Często przeglądam oferty pracy co zmieniają się w co chwilę dlatego chciał bym w miarę wymasterować jeden język(najlepiej z framworkami). Wiem, że napweno pojawi się komentarz w stylu "To co ci najbardziej siedzi", już odpowiadam każdy z tych języków mnie kusi i odrzuca. Część z nich robi to możliwościami , które oferuje ale łatwiejsze sposoby na rozwiązanie danego problemu. Przepraszam, za tak długiego posta ale naprawdę licze na jakiekolwiek wskazówki.