• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sprawa ujednolicania obecności w internecie

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
156 wizyt
pytanie zadane 16 października 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, szkoła, praca przez niezalogowany
Witam. Jest to moje pierwsze pytanie na tym forum i z góry przepraszam, jeżeli umieściłem je w złej kategorii - po prostu ta pasowała mi najlepiej.

Przejdźmy do konkretów. Jestem perfekcjonistą, lubię mieć wszystko uporządkowane i ujednolicone, dlatego też po dość długim czasie postanowiłem zabrać się za ogarnięcie mojej "działalności" w internecie. Facebook, Google+, YouTube itd. - to wszystko mam zamiar "wyczyścić". I tutaj pojawia się mój problem. Początkowo planowałem to wszystko podpiąć pod jeden e-mail (brzmiący o wiele dojrzalej i bardziej profesjonalnie niż obecny), ale problem z tym, że kiedyś ktoś mi sugerował, by mieć dwa maile - jeden "biznesowy" (szkoła, praca), a drugi do wszelkiego rodzaju gier czy stron niezwiązanych z działalnością szkolną/zawodową/edukacyjną.

Tutaj rodzi się pytanie. Co o tym sądzicie? Powinienem wszystko ujednolicić, podpiąć pod jeden e-mail i ogólnie uporządkować moją obecność w internecie czy może zgodnie z zaleceniami tej osoby pozostać przy rozdziale na "biznes" i "rozrywkę"?

Raz jeszcze przepraszam, jeżeli wybrałem złą kategorię/forum do zadawania takich pytań i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 października 2016 przez niezalogowany
przywrócone 13 listopada 2019 przez Arkadiusz Waluk
Zrobiłem 2 tygodnie temu to samo i jestem zadowolony :)

Mam email do rozrywki (stworzony dawno temu) i do prywatnych spraw (stworzony niedawno). Nie mam spamu i jest większy porządek niż gdy miałem jeden.
0 głosów
odpowiedź 16 października 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,400 p.)
Ja mam nawet 3 maile, jeden oficjalny "biznesowy", drugi do rozrywki, trzeci do wszelkiego spamu, kont które potrzebuje na 1 logowanie, kuponów rabatowych itp itd :D
2
komentarz 16 października 2016 przez Ehlert Ekspert (210,790 p.)

10minutemail.com

Moje rozwiązanie dla kategorii nr 3, polecam laugh

komentarz 17 października 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,400 p.)
No nieźle :D

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 199 wizyt
–2 głosów
1 odpowiedź 471 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez SiekamCebule Początkujący (370 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,761 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2016 w PHP przez babiak Obywatel (1,810 p.)

90,852 zapytań

139,521 odpowiedzi

313,706 komentarzy

60,336 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...