• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matura z informatyki

Cloud VPS
0 głosów
520 wizyt
pytanie zadane 14 października 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Tajemniczy59 Nowicjusz (160 p.)
Witam wszystkich, chodzę do 1 klasy liceum. Chciałbym na maturze zdawać informatykę, jednak mam problem bo w mojej szkole informatyka leży, więc chciałbym zacząć już teraz sam się do niej przygotowywać, tylko nie wiem od czego zacząć, bo przeglądając arkusze maturalne, to nic nie umiem w nich zrobić. Czyli muszę zacząć od zera, proszę o rady, od czego zacząć, jakie książki przeczytać i wszystko co tylko mi pomoże.

Pozdrawiam ;)

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 14 października 2016 przez elpresidente Początkujący (310 p.)
Algorytmy (sortowanie) i przede wszystkim c++.
komentarz 14 października 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Bzdura, nie musi być C++, może być Java, Python
komentarz 14 października 2016 przez criss Mędrzec (172,570 p.)
O Javie nie słyszałem. Python chyba dopiero od przyszłej matury. A co do tych algorytmów: ważniejsza jest obsługa Excela / Accessa. To raczej duzo roboty nie jest. Ja w kilka godzin nauczyłem się Excela na jakimś tam poziomie żeby móc zrobić większość bez problemu.  Programowanie to tylko 1 z 3 zadań.

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 363 wizyt
pytanie zadane 16 września 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Farezowsky Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,249 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 522 wizyt

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,727 komentarzy

62,841 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...