Zadanie mam tego typu: wykonaj adresację ip dla firmy 3 piętrowej 150 komputerów, adres sieci, 3 podsieci, 3 adresy rozgłoszeniowe i 10 hostów. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy zrobiłem w miare dobrze?
Poprawione jest to temat na pracę zaliczeniową w szkole policealnej i sądze, że nie tyle nauczycielowi chodziło wypisanie wszystkich 150 hostów (mam tą pracę napisać ręcznie lol nie wyobrażam sobie pisania 150 hostów w tabelce) bardziej chyba mu chodziło o binarne przedstawienie tego i umiejętność obliczania to jest praca z pierwszych zajęć zresztą. Czy uważasz, że użycie całego zakresu 256 adresów to za dużo? jest na to inna opcja? Zawsze istnieje takie prawdopodobieństwo, że sieć się rozrośnie i wolne adresy mogą się przydać.
Ps zadaniem nie było wypisanie 150 hostów tylko 10 więc wybrałem po 3 z dwóch pierwszych podsieci i 4 z trzeciej podsieci.
93,776 zapytań
142,732 odpowiedzi
323,384 komentarzy
63,379 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.