• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak pociąc i zakodowac PSD

Cloud VPS
0 głosów
653 wizyt
pytanie zadane 7 października 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Vromix Początkujący (410 p.)

Pytanie odnośnie PSD nie wiem jak je pociąc zeby było mi dobrze to zakodowac, zeby strona wyglądała tak samo jak w photoshopie. A dokładniej chodzi mi o zawartość wewnątrz, tak zeby tło nie bylo całościa tylko oddzielony srodek od pozostałej części. Oczywiście moge uploadnąc całego PSD

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 października 2016 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
  1. Wyłącz napisy  i style warstw [nie widzę żadnego, który powinien zostać]
  2. Ukryj ten gradient. Wytnij element ze zdjęciem, gradient zrobisz w CSS.
  3. "Zawartość Przykładowa" i "Przykładowe prace" są do zakodowania w CSS
  4. Wytnij zdjęcia z " Przykładowe prace" - jeśli chcesz ich użyć
  5. Cień otaczający ten "kontener" zrobisz bez problemu w CSS
  6. To największe zdjęcie wytnij, ale najpierw wyłącz widoczność tego całego  kontenera
  7. Logo wytnij, najpierw wyłączając widoczność wszystkich warstw pod nim, aż pokaże się szachownica 
  8. Napis w elemencie "Przykładowe logo" zrobisz w HTML + CSS
  9. Nawigacja i buttony to samo, formularz, stopka to samo
  10. Ten wzorek papieru / muru chyba nie da się powielić jako mały obrazek, więc raczej też trzeba wyciąć cały [nie wiem, dokładnie nie widzę]
  11. Zapisz zdjęcia pamiętając, aby znaleźć złoty środek między wyglądem, a rozmiarem w pamięci

I tyle. Mam nadzieję, że PS'a znasz na tyle, że powycinać i wyłączyć warstwy / style potrafisz? Jeśli nie, to szukaj tutoriali, długie nie będą. Photoshopa już Ci w ten sposób nie opiszę yes

komentarz 8 października 2016 przez Vromix Początkujący (410 p.)
A gdybym pociął to tylko na 2 części ? całe tło od góry do dołu jako jedna część + srodkową zawartość jako 2 część. Bez menu fotera oczywiscie i loga. Czy było by potem problematyczne zakodowanie reszty i rozmieszczenie ?
komentarz 8 października 2016 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
Problematyczne - nie. Błędne. Wiesz, ile się będzie ładował tak olbrzymi obrazek? Co się da, napisz w CSS.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 212 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez cinek4 Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 260 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez cinek4 Nowicjusz (180 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 1,085 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2021 w HTML i CSS przez lukasz21 Obywatel (1,090 p.)

93,464 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,730 komentarzy

62,844 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...