• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Mac os x - Problem podczas instalacji SFMLa w Xcode

0 głosów
287 wizyt
pytanie zadane 6 października 2016 w C i C++ przez Poeta Doctus Użytkownik (740 p.)

Witam

Chciałem zainstalować bibliotekę SFML w Xcode. Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami na filmach oraz strony SFMLa. Mianowicie: Wrzuciłem dane  pliki do folderu Frameworks, niestety dalej było polecenie aby folder Templates wrzucić do folderu Developers>Xcode. Niestety u mnie folder Xcode nie znajdywał się w "Develeopers". W poradniku było napisane aby takowy utworzyć i wrzucić. Zrobiłem tak, odpaliłem Xcode, pojawiła mi się opcja aby utworzyć projekt SFML. Po stworzeniu okazało się, że występuje błąd podczas pisania dyrektyw. Nie ważme czy było to <SFML/window.hpp> czy <SFML/graphics.hpp> błąd był taki sam, czyli: file not found. Teraz pojawia się pytanie w jaki sposób mógłbym to naprawić. Z góry dziękuję!

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 października 2016 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Na systemach Unixowych wielkość liter ma znaczenie. Dlatego includuj poprawnie plik "Graphics.hpp" (z wielkiej litery)
komentarz 6 października 2016 przez Poeta Doctus Użytkownik (740 p.)
Błąd Lingwistyczny, wpisywałem z dużych i dalej "file not found".
0 głosów
odpowiedź 6 października 2016 przez Andrew Fischer Nowicjusz (210 p.)
Odświeżam!
komentarz 6 października 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Sam pracuję na OS X i niedawno instalowałem SFML według tego tutorialu i wszystko mi działa...
http://www.sfml-dev.org/tutorials/2.4/start-osx.php

komentarz 7 października 2016 przez Andrew Fischer Nowicjusz (210 p.)
Robiłem wszystko  zgodnie z tym tutorialem. Jedynie folder Xcode u mnie nie istniał. W internecie znalazłem inny tutorial, który mowił aby taki stworzyć, wiec to zrobiłem. Dałem tam folder Templates. I niestety dalej widze "file not found".

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,100 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2018 w C i C++ przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,123 wizyt
pytanie zadane 15 października 2016 w C i C++ przez jeden Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 315 wizyt

93,599 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,084 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...