• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C::B Ruch Sprite

Object Storage Arubacloud
0 głosów
182 wizyt
pytanie zadane 3 października 2016 w C i C++ przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)

Witem wie ktoś co mam zrobić w tej sytuacji? Szukam w necie coś co mi pomoże i nic ani i wszędzie mówią by użyć move ale move też mi na Sprite niedziała....

 

#include <SFML/Graphics.hpp>

int main()
{
    sf::RenderWindow WIN( sf::VideoMode( 800, 600, 32 ), "Galaxy" );

    sf::Texture tekstura;
    tekstura.loadFromFile( "Icona.png" );

    sf::Sprite obrazek;
    obrazek.setTexture( tekstura );

    while( WIN.isOpen() )
    {
        sf::Event zdarzenie;
        sf::Event ruch;
        while( WIN.pollEvent( zdarzenie ) )
        {
            if( zdarzenie.type == sf::Event::Closed )
                 WIN.close();

            if( zdarzenie.type == sf::Event::KeyPressed && zdarzenie.key.code == sf::Keyboard::Escape )
                 WIN.close();

            if( zdarzenie.type == sf::Event::MouseButtonPressed && zdarzenie.mouseButton.button == sf::Mouse::Middle )
                 WIN.close();

        }   WIN.setFramerateLimit( 60 );


    obrazek.setPosition( 120, 280 );
        WIN.clear( sf::Color::Red);
        WIN.draw( obrazek );
        WIN.display();
    }
    return 0;
}

 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 3 października 2016 przez criss Mędrzec (172,590 p.)

Witem wie ktoś co mam zrobić w tej sytuacji?

W jakiej sytuacji?  Widocznie pierwszy raz na forum. To zrozumiałe, skąd miałeś wiedzieć, że nie czytamy w myślach? A tak serio - chociaż rzuć na okiem na to co napisałeś przed wrzuceniem pytania na forum... Pytanie brzmi : "Co mam zrobić w takiej sytuacji?". DOŚĆ OGÓLNIE

sf::Event ruch;

Po co?

Co do kodu, to powinien ustawiać sprajta na podaną pozycje... I nic więcej. To się nie dzieje?

komentarz 8 października 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
THX za pomoc ale nic mi nie pomogło i w końcu znalazłem i jest git.....
komentarz 8 października 2016 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Co znalazłeś?
komentarz 8 października 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
błąd bo tam gdzie patrzyłem było Nazwa.move (30, 30 ,-30);

a to trzeba bez ostatniego
komentarz 8 października 2016 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
... To fajnie żeś przekleił mój kod
komentarz 8 października 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Nie zupełnie tam ten kod z 3'cią cyfrą znalazłem na stronie....

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 299 wizyt
–1 głos
1 odpowiedź 145 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 223 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2017 w C i C++ przez Staszek Gorycki Nowicjusz (170 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...