• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zadanie matematyczne - Jedno dziennie.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
1,166 wizyt
pytanie zadane 2 października 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez KubVard Użytkownik (510 p.)
Cześć,

Znacie jakiś program / aplikację w stylu newsletterów, gdzie dziennie wysyłają jakieś zadanie matematyczne do rozwiązania? Np. od podstawowych, prostych obliczeń aż do skomplikowanych działań?
komentarz 2 października 2016 przez Blue Obywatel (1,180 p.)
Może wejdź na zadania.info, wybierz poziom, np, "Szkoła średnia", wybierz dział, np. "Ciągi", potem "Pokaż zadania", na górze ustaw poziom trudności (np. "trudne", "rozszerzony"). I rozwiązuj. Do każdego zadania jest dołączone rozwiązanie, które możesz zobaczyć za darmo. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć (zdać maturę na 90+), to jedno zadanie dziennie, moim zdaniem, nie wystarczy. Po prostu siadasz i rozwiązujesz po kolei, najpierw łatwe, potem trudniejsze ;)
komentarz 2 października 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Jak kolega wyzej, to jest tak jak z czytaniem ksiazki.... Ksiazka ma 300 stron a ty masz miesiac na jej przeczytanie i mowisz, ze codziennue jedna strona, efekt? 10% wiedzy o ksiazce.... Jezeli chcesz cos osiagnac, to usiadz i poswiec godzine-dwie dziennie
komentarz 2 października 2016 przez KubVard Użytkownik (510 p.)
Ja nie chcę nic osiągać ;) Po prostu chcę sobie wyrobić nawyk rozwiązywania dziennie jednego zadania. Nie cel a droga bardziej mnie interesuje.

Chodziło mi bardziej o takie wyzwania, że dostaję na maila jakieś zadanie matematyczne i dopóki go nie rozwiążę (nie odeślę odpowiedzi), to nie dostanę następnego.

Ale powyższy sposób też może być.
Ale czy to nawyk? No nie wiem, jak dla mnie jest lepiej wyrobic sobie czystosc w pisaniu oblczen, bo czesto za to sie punkty traci
Chyba się nie rozumiemy ;)
Szkołę mam już dawno za sobą. Chodzi mi o samą pożywkę intelektualną dla mózgu

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 października 2016 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)

Cześć !
Fajny pomysł z tymi zadaniami, sam tak robię i powiem, że weszło mi już to w nawyk smiley
Zaczynałem od 5 zadań dziennie (dwa miesiące temu), teraz spokojnie robię 30-35 zadań, bez większego problemu 

Skąd bierzesz zadania?
Jak skonczyles szkole, to nie widze przeszkod zeby rozwiazywac testy z 3 gim i matury....
komentarz 2 października 2016 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
mam książkę z zadaniami i z internetu biorę
komentarz 2 października 2016 przez Blue Obywatel (1,180 p.)
edycja 2 października 2016 przez Blue

Oto pierwsze zadanie (na poziomie gimnazjum). Jeśli je zrobisz, to może wyślę następne. Choć i tak uważam, że lepsze miejsce na takie dyskusje byłoby tu: http://matematyka.pisz.pl/forum/index.html 

Liczby dodatnie a, b, c, d spełniają warunki a+b=c+d oraz ac = bd. Udowodnij, że a = d oraz b = c.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 330 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2023 w Matematyka, fizyka, logika przez polandonion Dyskutant (7,630 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 192 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2019 w Java przez Dawidoo98 Użytkownik (600 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 235 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2016 w C i C++ przez Quadzik12 Nowicjusz (200 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...