• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Instalacja node.js + moduły

Object Storage Arubacloud
0 głosów
556 wizyt
pytanie zadane 29 września 2016 w JavaScript przez jonatan Początkujący (320 p.)

Próbuje zacząć oficjalny tutorial Angulara: https://docs.angularjs.org/tutorial

Mam jednak problem już na początku. Zainstalowałem node.js, gita, sklonowałem repozytorium.

Próbuje uruchomić lokalny serwer za pomocą "npm start".

Jednak pojawiają się takie błędy i nie działa.

Ktoś może coś podpowiedzieć? Próbowałem instalować bowera przez komendę, ale też nie dziala.

komentarz 29 września 2016 przez jonatan Początkujący (320 p.)
Chodziło mi o komendę "npm install"

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 września 2016 przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Musisz wejść w konsoli do folderu gdzie jest repozytorium i wtedy to odpalić np cd projekty/angulartutorial
komentarz 29 września 2016 przez jonatan Początkujący (320 p.)

Jestem w folderze, chyba ...

0 głosów
odpowiedź 29 września 2016 przez jonatan Początkujący (320 p.)

Znalazłem rozwiązanie:

Trzeba ustawić w node.js ścieżkę dostępu do Gita.

Wpisujemy w konsolę: 

set PATH=%PATH%;C:\Program Files\Git\bin; 

lub jak mamy w innym folderze to analogicznie.

komentarz 29 września 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
albo odpalić bezpośrednio z gita
komentarz 29 września 2016 przez jonatan Początkujący (320 p.)
Może mógłbyś rozwinąć? ;)
komentarz 29 września 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
na windowsie np jak instalujesz gita masz dostęp do kontekstowego menu a tam opcji git bash here, otwierasz i tam wykonujesz komendę npm install

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 167 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 792 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 4,073 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2016 w JavaScript przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)

92,550 zapytań

141,394 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...