• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Strona działa na localhost'cie a na serwerze już nie.

Object Storage Arubacloud
–1 głos
910 wizyt
pytanie zadane 28 września 2016 w PHP przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)
zamknięte 28 września 2016 przez Paweł123

Cześć, mam taki mały problem. Stworzyłem stronę napisaną w php. Wszystko ładnie działa na localhost'cie, jednak kiedy wrzucę na serwer to pojawia się taki błąd.

Serwer projekt1.mojedomena.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania.

HTTP ERROR 500

Czy ktoś wie w czym jest problem?  

komentarz zamknięcia: Kod html wymieszał się z kodem php. Serwer nie mógł wykonać kodu.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 28 września 2016 przez Paweł Barszcz Użytkownik (950 p.)
Przyczyn może być kilka :)

Najczęstsza to: na localu dane do logowania z bazą masz - login:root, hasło: ""; zmień dane do łączenia z bazą :)
+1 głos
odpowiedź 28 września 2016 przez rafal1997 Gaduła (3,180 p.)
Masz włączone raportowanie błędów PHP ? Ponieważ ten błąd może się pojawiać również jeżeli masz prosty błąd w kodzie a masz wyłączone raportowanie błędów i zamiast normalnego błędu składni wywala błąd serwera.
komentarz 28 września 2016 przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

Tak chodzi o ten błąd co wywala w  cs_go.php.

Również w innych zakładkach wywala błąd.

http://odragamingtest.hekko24.pl/fifa_uczestnicy.php

http://odragamingtest.hekko24.pl/hearthstone_uczestnicy.php

 

i tak dalej...

 

 

komentarz 28 września 2016 przez rafal1997 Gaduła (3,180 p.)
A raportowanie błędów włączyłeś ? I jeszcze pytanie to Twój serwer czy na jakimś hostingu ? I czy masz dostęp do konfiguracji serwera?
komentarz 28 września 2016 przez rafal1997 Gaduła (3,180 p.)
Jeżeli włączysz raportowanie to powinien ci się pojawić błąd php
komentarz 28 września 2016 przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

Strona znajduje się na hostingu  hekko.pl

komentarz 28 września 2016 przez rafal1997 Gaduła (3,180 p.)
OK. To teraz wpisz error_reporting(1); na początku pliku cs_go.php , oczywiście w znacznikach PHP czyli  <?php error_reporting(1); ?>

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 150 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2017 w HTML i CSS przez SoDoIt Obywatel (1,190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 222 wizyt
pytanie zadane 20 października 2016 w PHP przez Zbigniew Andrysiak Bywalec (2,470 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 438 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2018 w Systemy CMS przez Widmo Nowicjusz (240 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...