Gratuluje pomysłu na ekstremalnie stresujący sposób spędzania wolnego czasu ;)
Najprawdopodobniej oglądałeś na youtube wiele filmów dotyczących dronów, proszę zwróć szczególną uwage na te zatytuowane "drone crash".
Dobrym pomysłem jest wykonywanie pierwszych lotów poza terenem zabudowanym.
Jest praktycznie pewne, że kilka razy zaliczysz kreta lub utracisz kontakt ze "statkiem powietrznym" ;)
Przepraszam za smęcenie, mam nadzieje, że nie powtórzysz moich błędów.
Co do meritum:
Wydaje mi się, że wybrałeś za dużą ramę. Do tych silników lepiej pasowała by rama 450 mm. Proponuje byś dokupił dodatkowe ramię i parę śmigieł - to w razie przymusowego lądowania.
Ważną sprawą jest oświetlenie drona. Chodzi o to, żebyś widział gdzie jest przód, tył itd.
Wybrałeś akumulator 3s wiec mozesz zastosować listwę led:
http://sklep.avt.pl/search?st_search[search]=listwa+led&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=
Bateria jest zdecydowanie za mała, wydaje mi się, że wystarczy maksymalnie na 5 minut lotu.
Myślę, że 2200 mAh to rozsądne minimum do takiego zestawu.
Proszę weź pod uwagę, że oblatanie drona wiąże sie z wyprawą na sprzyjające do tego miejsce.
Więc dobrze jest mieć więcej akumulatorów. Twoja ładowarka nie ma możliwości podłączenia do akumulatora samochodowego więc nie naładujesz baterii w "polu".
Nie znam Open Pilota, nie mam pojęcia czy łatwo w nim ustawić stabilny zawis, - to jest najważniejsza potrzeba początkujących ;)
Podstawowa konfiguracja trybów lotu powinna być jak najprostsza, bardzo łatwo zniechęcić się przez za mocne reakcje na sterowanie, czyli katastrofy w ruchu lotniczym ;)
Życzę bezwietrznych weekendów.