• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

słownik języka polskiego

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
619 wizyt
pytanie zadane 25 września 2016 w C i C++ przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)

Witam.

Od pewnego czasu szukam w sieci słownika polskiego z polskimi znakami i odmianami np. jak jest krzesło to i są jego odmiany: krzesło krzesła krzesłu krzesło krzesłem krześle i jeszcze tak samo liczba mnoga tylko bez powtórzeń - jak jest krzesło to żeby nie było powtórzenia. Znalazłem jeden fajny słownik miał z 35 MB czyli fajnie ale niestety brak polskich znaków. Właściwie to powtórzenia mogę sobie sam usunąć byle by było.

komentarz 25 września 2016 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Ale o co Ci właściwie chodzi? Nie zadałeś żadnego konkretnego pytania :)
komentarz 25 września 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Chyba chodzi o słownik komputerowy języka polskiego wraz z odmianami przez przypadki
Coś takiego jak jest na wikitionary
komentarz 25 września 2016 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
Szukam pliku tekstowego z listą słów po polsku - szczegóły w pytaniu :)
1
komentarz 25 września 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Pliku tekstowego? Do czego chcesz to uzyc i szczerze mowiac to watpie zebys znalazl.... Jak policzysz ile slow jest w jezyku polskim i ile z nich odmienia sie przez przypadki i z odmiana to pomysl jak duzy musialby byc plik..... Takie rzeczy lepiej wrzucic do bazy danych i z noa sie laczyc..... Ale wracajac, po co Ci taki plik, co chcesz zrobic?
komentarz 25 września 2016 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
Program do rymowania piszę się mu wyraz a on wypisuje jakie się rymują, na starcie czyta z pliku potem już to ma w pamięci i nie zamula.
komentarz 25 września 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Aha....Wiec wspolpraca z baza danych i aplikacja okienkowa.... Moze zainteresuj sie Qt, pomoze zrobic Okienko i ma mozliwosc lacznosci z baza i internetem. Swoja droga to milej zabawy przy wymyslaniu algorytmu do tego :D
komentarz 25 września 2016 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
już to zrobiłem tylko problem że w słowniku nie mam polskich znaków więc szukam innego

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 25 września 2016 przez LordOfTheStrings Obywatel (1,610 p.)
wybrane 25 września 2016 przez jankustosz1
komentarz 25 września 2016 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
dzięki wielkie
0 głosów
odpowiedź 25 września 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Zawsze można zescrapować dane z sieci. Ciekawe, jak długo by się to robiło.
komentarz 25 września 2016 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
mógłbyś wytłumaczyć jak takie coś zrobić?

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 474 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2018 w Sieci komputerowe, internet przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
+3 głosów
2 odpowiedzi 304 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2021 w JavaScript przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 309 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2020 w PHP przez Igorek Mądrala (6,290 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...