• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Mapa do gry, czyli czy to mozliwe

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
319 wizyt
pytanie zadane 24 września 2016 w C i C++ przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Witam, mam takie male pytanie. Zalozmy ze stworze sobie mapke w main crafcie, czy moglbym tego uzyc jako mapy do gry napusanej w c++, to znaczy czy jest mozliwosc dodania jej jako mapy gry i zeby postac mogla sie po niej poruszac i moby respily...?
4
komentarz 24 września 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
Możesz zaimportować mapę do swojej gry tylko musisz się dowiedzieć w jaki sposób ta mapa jest zapisana i to przerobić na swoją grę...
1
komentarz 24 września 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Jak się dowiesz w jaki sposób jest zapisana to napisz. Napisz też jeśli się dowiesz jakich algorytmów używa do generacji
komentarz 24 września 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Pytanie czy to legalne? No niby sam ja stworze ale maincraft nie jest moja gra i ktos to stworzyl
komentarz 24 września 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Tworzę mody do mc, a nawet są mody które w niemal 100% robią z mc inną grę, więc chyba legalne
komentarz 24 września 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
No to jutro czas na studiowanie main crafta :D i zobaczymy czy sie uda
komentarz 24 września 2016 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Specjalnie napisałem "main craft" w cudzysłowie, żebyś skumał, że to sie tak nie nazywa :P
komentarz 25 września 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Nie wiem jak sie to nazywa nie gralem i nie chce.... mam duzo fo roboty, a to strata czasu....

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 września 2016 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Wszystko możesz jeśli to napiszesz. Żebyś cokolwiek mógł z tym robić, musisz wiedzieć jak dane w plikach map "main crafta" są zapisane. Inaczej nawet jej nie odczytasz.
+1 głos
odpowiedź 24 września 2016 przez GaCeL Dyskutant (7,500 p.)
No pewnie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 370 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2018 w JavaScript przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 923 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2017 w C i C++ przez Programista3 Gaduła (3,390 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,214 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2016 w C i C++ przez MrCrusaderek Użytkownik (640 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...