• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ścieżka do pliku txt

Object Storage Arubacloud
+1 głos
200 wizyt
pytanie zadane 13 września 2016 w JavaScript przez Miszo Bywalec (2,100 p.)

Mam problem. mam funkcje 

$.ajax({url: "/path/domain_namel/public_html/comments.txt",  success: function(result){
})

I taraz muszę podać url na serwerze Apache w Xampie jest to łatwe wystarczy podać nazwe pliku np. url: "comments.txt" Ale gdy odpalam stronę na zewnętrzym serwerze to wyskakuje mi error 404, że niby nie może znaleść pliku. Jestem piewien, że chodzi tutaj o adres url. Tyko jak on powinien wyglądać, żeby go ajax odszukał.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 września 2016 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
edycja 14 września 2016 przez ShiroUmizake
A odpalasz wraz z swoją domena?

Rozumiem, że wkleiłes na swój serwer ftp.

Jeśli to się nie uda, to przemien  go na chwilę na html i metoda prób i błędów przejdź do niego.
0 głosów
odpowiedź 14 września 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)

je,żeli to jest ścieżka do tego pliku tak jak wskazuje na FTP to adres pliku żeby zobaczyć go na www to 

$.ajax({url: "http://comments.txt",  success: function(result){
})

Z tego co widze to wnioskuje że masz to w głównym katalogu 

1
komentarz 14 września 2016 przez niezalogowany

To nie zadziała, ponieważ comments.txt zostanie potraktowane jako domena. Raczej spodziewałbym się ścieżki

 

url: "/comments.txt"

 

komentarz 14 września 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)
no tak masz całkowitą racje miało być

http://twoja_domena/coment.txt

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 146 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2016 w PHP przez Peengie Początkujący (360 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 600 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 225 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2019 w Offtop przez mmaciej Nowicjusz (120 p.)

92,565 zapytań

141,416 odpowiedzi

319,596 komentarzy

61,948 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...