Witam, chciałbym się Was dzisiaj zapytać jakie ma szanse osoba z podanymi na stronie umiejętnościami do znalezienia pracy w javie. Od razu zaznaczam, że nie szukam pracy bezpośrednio jako zwykły developer, bądź też junior developer, a raczej coś w stylu stażu. Słyszałem, (być może błędnie) że dość częstą praktyką jest douczanie młodego delikwenta na pełnoprawnego programistę.
Nie szukam pracy na start za 4k PLN bo wiem jak kręci się świat i to przy moim doświadczeniu byłyby mrzonki. Szukam raczej czegoś co pozwoli mi się utrzymać a jednocześnie przyuczyć do zawodu. Nawet jeśli byłaby to kwota nie pozwalająca na odkładanie choćby niewielkich pieniędzy, porównywalna płacą do osoby pracującej w zawodzie niewymagającym niczego, to wolałbym jednak iść do przodu. Co innego pakować paczki przez 9h (bo taką pracę miałem) a co innego siedzieć nad kodem i mimowolnie się uczyć.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Mam szczerą nadzieję, że być może ktoś z Was, osób bardziej doświadczonych życiem nakieruje mnie w odpowiednim kierunku. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i nie przedłużając pozostawiam moją stronę (w tym portfolio) do Waszej oceny.:
http://www.sokalportfolio.96.lt
PS: Nie sprecyzowałem, poszukuję pracy w Krakowie.