• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Poszukiwanie pracy w javie, ocena strony internetowej.

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
300 wizyt
pytanie zadane 8 września 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Lonerly Użytkownik (900 p.)
edycja 8 września 2016 przez Lonerly

Witam, chciałbym się Was dzisiaj zapytać jakie ma szanse osoba z podanymi na stronie umiejętnościami do znalezienia pracy w javie. Od razu zaznaczam, że nie szukam pracy bezpośrednio jako zwykły developer, bądź też junior developer, a raczej coś w stylu stażu. Słyszałem, (być może błędnie) że dość częstą praktyką jest douczanie młodego delikwenta na pełnoprawnego programistę.

Nie szukam pracy na start za 4k PLN bo wiem jak kręci się świat i to przy moim doświadczeniu byłyby mrzonki. Szukam raczej czegoś co pozwoli mi się utrzymać a jednocześnie przyuczyć do zawodu. Nawet jeśli byłaby to kwota nie pozwalająca na odkładanie choćby niewielkich pieniędzy, porównywalna płacą do osoby pracującej w zawodzie niewymagającym niczego, to wolałbym jednak iść do przodu. Co innego pakować paczki przez 9h (bo taką pracę miałem) a co innego siedzieć nad kodem i mimowolnie się uczyć.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Mam szczerą nadzieję, że być może ktoś z Was, osób bardziej doświadczonych życiem nakieruje mnie w odpowiednim kierunku. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i nie przedłużając pozostawiam moją stronę (w tym portfolio) do Waszej oceny.:

http://www.sokalportfolio.96.lt

PS: Nie sprecyzowałem, poszukuję pracy w Krakowie.

komentarz 8 września 2016 przez Benek Szeryf (93,150 p.)
Koniecznie daj znać jak już się coś znajdzie. Myślę, że Twój post będzie cenną wskazówką dla osób, które potrafią programować i nie są pewne czy ich umiejętności są wystarczające do podjęcia pracy.
komentarz 7 listopada 2016 przez littlerunaway Obywatel (1,790 p.)
Fajna ta aplikacja z rezystorami :)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 8 września 2016 przez achilles147 Dyskutant (9,580 p.)
Wydaje mi się, że na staż/praktyki spokojnie Ci to wystarczy:) (Nawet powiedziałbym, że wystarczyło by na jakiegoś młodszego developera)
komentarz 8 września 2016 przez Lonerly Użytkownik (900 p.)
Cieszę się, że to słyszę. :) Przeglądam teraz właściwie wszystkie strony i wysyłam gdzie się tylko da. Jeśli znasz jakąś konkretną stronę lub forum gdzie jeszcze mógłbym wysłać moje CV to byłbym bardzo wdzięczny. Wysyłałem głównie na pracuj.pl, olx i indeed. Jeszcze dałem na jedną grupę facebookową, nie wiem w sumie co z tego będzie ale mam nadzieję, że się uda. :)
1
komentarz 8 września 2016 przez niezalogowany

Jak szukasz pracy to bardzo polecam założyć 2 profile w języku angielskim (jak czujesz się na siłach) lub polskim na linkedin.com i goldenline.pl. W pierwsze 2 miesiące na linkedin dostałem 3 propozycje pracy (kolejno 3,5,10kmies). Na goldenline nie mogę się pochwalić, ale wszyscy znajomi zachwalają, więc polecam ;)

Stefan

1
komentarz 8 września 2016 przez achilles147 Dyskutant (9,580 p.)
Zdziwiłbym się gdyby w ciągu tygodnia nikt do Ciebie nie zadzwonił ;p

Podobne pytania

+1 głos
7 odpowiedzi 1,398 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 563 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2019 w HTML i CSS przez Jjjin Użytkownik (850 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 491 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2018 w Nasze projekty przez mgita Nowicjusz (120 p.)

93,440 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,679 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...