• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

D-Link DWR-966 Dobór Anteny LTE

Cloud VPS
0 głosów
2,140 wizyt
pytanie zadane 6 września 2016 w Offtop przez zmiennoimienny Mądrala (5,540 p.)

Witam  :) 
Wiem że może forum nie jest od takich rzeczy, ale może ktoś mi pomoże (jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie). Przechodząc do rzeczy:
Posiadam router D-Link DWR-966.
Niestety w mojej miejscowości nie ma zbyt dobrego zasięgu i pomyślałem nad zakupem anteny.
Statystyki:

Mieszkam w ten okolicy:
https://www.google.pl/maps/@52.8567654,18.224473,593m/data=!3m1!1e3

Moje pytania są następujące:
Jaką antenę wybrać?
Czy wpięcie anteny zewnętrznej dużo zmieni?
Czy mogę wpiąć jakąkolwiek antenę czy może musi być ona dopasowana do konkretnego modemu?

Pozdrawiam.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 września 2016 przez kacperdyba Gaduła (3,290 p.)
U mnie nie łapie LTE - przeszedłem na kablowy. Nie zawsze "po drucie" jest gorzej.  Może nie koniecznie trzeba kupić antenę? Proponuje ci się najpierw rozejrzeć po stronach operatorów, podzwonić itp. może zaoferują ci lepszą ofertę z szybszym internetem po prostu na kablu.

A i jeżeli chodzi o dział to myślę, że sieci by się nadały.

Również pozdrawiam ;)
komentarz 6 września 2016 przez zmiennoimienny Mądrala (5,540 p.)
Zobacz na moją lokalizacje. (dałem link)
O kablu nie ma mowy, nawet telefonicznym. A jedyną alternatywą jest internet radiowy (1Mb/s za 100 zł) lub po Wifi od firmy mającej bardzo złą opinie.
0 głosów
odpowiedź 6 września 2016 przez Czybit Nowicjusz (180 p.)
Antena pomoże ci tyle że, będziesz mógł pochodzić po pokoju i poszukać miejsca w którym jest lepszy zasięg lub wzmocnić "przechwytywanie" sygnału jeśli chodzi ci o antenę którą bezpośrednio przytwierdza się do modemu. O model anteny najlepiej zapytać w sklepie komputerowym lub napisać do dostawcy internetu czy jest możliwość dokupienia owej anteny do danego modelu urządzenia. A jeśli nie potrzebujesz prędkości jaką  daje ci LTE, polecam ci zaopatrzyć się w internet radiowy jeśli mieszkasz w miejscu oddalonym od miasta, jest dużo stabilniejszy a prędkości dochodzą do 20Mb/s download'u co do użytku domowego jest według mnie wystarczające. Jacy dostawcy obsługują twój rejon możesz sprawdzić na stronie http://gdzienet.pl/. Pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 724 wizyt
pytanie zadane 26 listopada 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Macek Kolo Mądrala (5,480 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 5,122 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Ditrix Mądrala (5,650 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 221 wizyt
pytanie zadane 20 września 2022 w Sieci komputerowe, internet przez Chlipchlip Użytkownik (850 p.)

93,483 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...