• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C++ Analiza kodu #3

Object Storage Arubacloud
0 głosów
690 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2016 w C i C++ przez Itan Początkujący (250 p.)

Witam raz jeszcze,

mam nadzieję, że nie jestem zbyt natrętny. Mam jeszcze jeden kod, który chyba wygląda najstraszniej z tych które wymieniałem w swoich postach. Do poprzednich kodów dorabiałem całą otoczkę (dodanie bibliotek, main, itd) tak, żebyście mogli od razu kompilować w razie potrzeby. Tym razem nawet nie wiem jak 'to coś' wkomponować, żeby odpalić.
 

int t = 5;
vector<double> v={2, 3, 5, 1, 4};
deque<double> d;
auto f=[&t](double &e) {return e < --t;};

// Podaj to co zostanie wypisane na ekranie po wykonaniu nastepujacego kodu:
copy_if(v.begin()+1, v.end(), front_inserter(d), f);
copy(d.begin(), d.end(), ostream_iterator<double>(cut, " "));

Polecenie znane i lubiane. Przepraszam za spamowanie post za postem, ale wydaje mi się to bardziej czytelne i łatwiejsze do ogarnięcia dla osoby szukającej odpowiedzi.

Pozdrawiam

1
komentarz 27 sierpnia 2016 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Ten temat nie zawiera żadnej prośby ani pytania, więc jest bezwartościowy.
komentarz 28 sierpnia 2016 przez Itan Początkujący (250 p.)
Widocznie nie każdy musiał widzieć moje poprzednie posty. Temat brzmi: "Analiza kodu", więc o co mam innego prosić jak nie o analizę kodu? Być może niepotrzebnie się rozpisałem. Chciałbym zrozumieć te kilka linijek, co tam się dzieje i jakie mogę wyniki otrzymać.
komentarz 28 sierpnia 2016 przez Kasztan Dyskutant (8,080 p.)
A nie możesz sobie tego skompilować i sprawdzić jakie wyniki otrzymasz ?
komentarz 20 czerwca 2018 przez Poethorn Nowicjusz (100 p.)

@Patrycjerz, Dokładnie tak jak twoja odpowiedź -_-

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
wybrane 28 sierpnia 2016 przez Itan
 
Najlepsza
1. Deklaracja zmiennej typu int o nazwie t i wartości 5
2. Stworzenie vector'a typu double, który jest inicjalizowany 5 wartościami: 2, 3, 5, 1, 4
3. Stworzenie listy dwukierunkowej typu double.
4. Stworzenie wskaźnika na funkcje, który jest inicjalizowany lambdą. Wyjaśnienie lambdy:
[&t] - capture list, czyli określenie, które nazwy ze środowiska definicji mogą być używane w lambadzie, w tym przypadku zmianna t jest dostępna przez referencje.
(double& t) - argument lambdy.
{return e < --t;} - ciało lambdy. Dekrementowana jest zmienna t a następnie sprawdza się czy jest większa od e i na tej podstawie jest zwracane true lub false.
5. Kopiowanie drugiego do ostatniego elementu vector'a v do listy d jeśli funkcja f zwróci true. Elementy są wstawiane zawsze na początek listy.
6. Tu zależy czym jest cut:
a) jeśli cut jest aliasem na std::cout, albo cut to literówka, to zawartość listy d zostanie wypisana na ekranie.
b) jeśli cut to obiekt typu std::ofstream, to zawartość listy d zostanie zapisana do pliku.
komentarz 28 sierpnia 2016 przez Itan Początkujący (250 p.)
Dzięki za wyjaśnienie :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 430 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2016 w C i C++ przez Itan Początkujący (250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 536 wizyt
pytanie zadane 16 sierpnia 2016 w C i C++ przez Itan Początkujący (250 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 227 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2017 w JavaScript przez marcinconn Obywatel (1,560 p.)

92,568 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,629 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...