• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaka książka działaniu komputera na początek?

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+1 głos
1,123 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Mivvat Początkujący (250 p.)
Cóż, od czego by tu zacząć... Więc interesuję się informatyką i chciałbym pogłębić swoją wiedzę o komputerach, a dokładnie o jego podzespołach. Chciałbym dokładnie się dowiedzieć jak działają i funkcjonują. Nie znalazłem żadnej książki, która by mnie satysfakcjonowała poza Anatomią PC.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 27 sierpnia 2016 przez Pablito Nowicjusz (200 p.)
Jest taka książka...:) Świetna ale i wymagająca, autor to znana postać - Gynvael Coldwind a tytuł "Zrozumieć programowanie". Jest do kupienia na stronie Pwn. Sam czytam ją czas jakiś i zawsze znajdę masę ciekawych szczegółów o komputerach. Polecam :)
komentarz 27 sierpnia 2016 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
Bardzo dobra książka, ale dla osób, które już mają pewną wiedzę o działaniu komputera.
komentarz 28 sierpnia 2016 przez Pablito Nowicjusz (200 p.)
Pewnie, ale tę wiedzę zdobywa się stopniowo. Mnóstwo szczegółów tam podanych nie zrozumie się od razu, dlatego można do niej wracać co jakiś czas i za każdym razem dodawać kolejną cegiełkę do własnej wiedzy. Ilość informacji w niej zawartej może przytłoczyć kogoś nieobeznanego, no ale taka to jest przecież droga - "Per aspera ad astra" :)
komentarz 14 grudnia 2016 przez Bodziu Obywatel (1,250 p.)

Zainteresowała mnie ta książka już chyba wiem co chce pod choinkę wink.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 241 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 608 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2016 w JavaScript przez BluK Początkujący (410 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 920 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2017 w C i C++ przez PirchHD Obywatel (1,730 p.)

93,102 zapytań

142,066 odpowiedzi

321,527 komentarzy

62,442 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...