• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Utrata pakietów wychodzących.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,432 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2016 w Sieci komputerowe, internet przez shorv Nowicjusz (140 p.)
WItam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem utraty pakietów wychodzących, dochodzi nawet do 40%

Jednak myślę, że problem nie leży po mojej stronie, ponieważ od rozpoczęcia godzin nocnych tj. m/w od godziny 23 lub 24 pakiety spadają do 0% i czasem drgną do 0.1% co wiadomo nie robi dużej różnicy:)

Internet wykupuję od mnc.pl (TP-NETS)  Jeśli chodzi o prędkość internetu jest to 2Mb/s Jednak jest tutaj dziwne zjawisko, ponieważ internet pracuję w prędkości 5Mb/s. Sam nie wiem czemu tak jest, ale mi to nie przeszkadza :)

Na stabilnym łączu zależy mi, ponieważ gram w gry Online jak większość nastolatków, jak wiadomo właśnie w nich jest potrzebne stabilne łącze, utrata jak w moim przypadku np. od 7 do 15% pakietów blokuje całą rozgrywkę :)

P.S Już kiedyś zgłaszałem do nich drogą mailową problemy z pingiem który raczej się unormowały, lecz nie do 0 (próbowali mi wmówić, że jest to moja wina, a gdy sprawdzałem ping z mojego routera do nadajnika [dali mi jego ip] ping skakał co kilkanaście sekund do 2000ms)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2016 przez mbabane Szeryf (79,300 p.)

na poczatek trzeba by sprawdzic czy komp nie jest zainfekowany wirusami itp. polecam do tego program: Malwarebytes Anti-Malware​ (jest darmowy)

Nastepnie stery do karty sieciowej trzeba pobrac najnowsze.

Pingu zerowego raczej nie jest sie wstanie osiagnac, sama fizyczna odleglosc powoduje pewne opoznienia.

Rozumiem ze masz internet radiowy (bo tego nie podales) i jest to raczej najgorszy wybor jesli zalezy Ci na grach, byle wiatr moze psuc tzw. ping. Jesli to jest radiowy, to moze byc ciezko co kolwiek zrobic, musiabys np. mocniejsza antene kupic ale czy to da rade tego nie wiem.

komentarz 25 sierpnia 2016 przez shorv Nowicjusz (140 p.)
Miałem dopisać iż jest to radiówka, ale niestety również traciłem pakiety i nie było to możliwe.

Co do odpowiedzi, Sterowniki najnowsze mam już gdzieś wyczytałem żeby pobrać i są, odległość od mojej anteny do nadajnika wynosi ok. 500m (co chyba dużo odległością nie jest)

Co do ping'u nie przeszkadza mi to, że ping czasem skoczy bo to jest wiadomo przy internecie radiowym jednak sądzę, że utrata pakietów już taka oczywista nie jest :) znam wiele osób na internecie radiowym mieszkających na większym zadupiu niż moje i ich utraty pakietów wynoszą 0,00% tylko ww. ping czasem potrafi skoczyć

Malwarebytes Anti-Malware​ wykrył 2637 z czego wszystkie miały początek FraudTool.yac oraz Pup.optional

komentarz 25 sierpnia 2016 przez mbabane Szeryf (79,300 p.)

a jeszcze zapomnialem o jednym, uzyj takze programu AdwCleaner 

a i prawdopodobnie masz zainstalowany program tego typu:

https://usunwirusa.pl/yac/

Do usuniecia tych aplikacji (o ile Malwarebytes tego nie pousuwal) mozesz sprobowac uzyc Revo Uninstaller on np. po usunieciu skanuje dysk w poszukiwaniu plikow powiazanych z odinstalowywanym programem.

Tak jeśli dobrze się wczytałem to jest to wirus od niby "antywirusa" iSafe :) Moje pytanie: Czy wirus ten wykorzystuje internet?
niestety nie mam pojecia ale skoro jest wirusem to trzeba go usunac tak czy tak, ale byc moze  ze tak, chociazby do jakis swoich aktualizacji.

Na tej stronie którą podałeś jest 1 problem, w 1 kroku do win7

• Przejdź do menu Start -> Panel Sterowania -> Programy i rozszerzenia (jezeli korzystasz z Windows XP, przejdz do menu Dodaj/usuń programy)

Nie mam takiego folderu Programy i rozszerzenia, ani w kategoriach ani ikonach, wszedłem w Programy i funkcje a tam nie ma żadnego wirusa o takiej nazwie jaką podali :)

Lecz instaluje już reimagerepair i zobaczę co da się zrobić

to jest pierwszy link po wpisaniu w google FraudTool.yac wiec nie recze co tam jest powypisywane wkleilem go dla Ciebie tak zebys sie zorientowal z czym byc moze masz doczynienia, 

artykul ten jest z przed ponad roku wiec byc moze Malwarebytes zostal w miedzy czasie "nauczony" ze ma usunac wszystkie pliki powiazane z tymi programami i dlatego nie masz tego w liscie zainstalowanych programow bo mozliwe ze usunal wpis z rejestru ktory odpowiada za widnienie tego programu na tej liscie.

Sprawdz foldery na dysku C w kotrych zwykle instaluja sie programy tj. Program Files, Pliki programów (x86) ProgramData (ten folder jest ukryty, wiec trzeba w Opcjach Folderow zaznaczyc odpowiednia opcje zeby go zobaczyc, albo ewentualnie wpisac na pasku adresu nazwe folderu)

komentarz 27 października 2016 przez shorv Nowicjusz (140 p.)
zapomniałem podziękować, problemy ustały lecz pojawił się kolejny problem który opisze w nowym temacie

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 1,019 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 1,307 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 165 wizyt

93,004 zapytań

141,968 odpowiedzi

321,247 komentarzy

62,340 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...