• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy jest możliwa modernizacja komputera?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
678 wizyt
pytanie zadane 23 sierpnia 2016 w Sprzęt komputerowy przez Marcin951 Gaduła (3,250 p.)
edycja 24 sierpnia 2016 przez Marcin951
Witam mam do dyspozycji 2k zl czy jest jakiś sens modernizacji komputera?

GTX 960 4gb

I5 6600 skylake

8gb ram w jednej kości (mam 2 sloty)

zasilacz 500W. nie pamiętam firmy ale markowy jak wszystko w tym kompie.

Płyta głowna MSI MS-7996.

1T dysk hdd (nie mam ssd)

Pisałem wszysto z pamięci i nie wiem czy czegoś nie zapomniałem

Pozdrawiam :D

Edit: komputer jest nowy kupiłem go w grudniu także jest też możliwość sprzedaży danego podzespołu

Edit 2: Jeśli by ktoś potrzebował tu macie kalkulator do obliczania mocy komputera (Prościej. Jaki będzie potrzeba zasilacz ) http://outervision.com/power-supply-calculator
komentarz 23 sierpnia 2016 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
nie ma sensu
komentarz 23 sierpnia 2016 przez Marcin951 Gaduła (3,250 p.)
Dzięki za odpowiedź ale dysk ssd jednak kupię :D
komentarz 23 sierpnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)

Zasilacz 500V. Gdzie ty masz takie gniazdko na 500V? Poprawka moc zasilacza jest w watach czyli W

komentarz 23 sierpnia 2016 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
SSD to co innego, ale zawsze sie przyda
komentarz 23 sierpnia 2016 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
Też mnie korciło "skarcić", poczółem ten bul ;)Słuszna uwaga,ortografia,ortografią,jednostki,jednostkami.Dlategóż też,poczułem ten ból :)
1
Poprawione. Czułem że coś nie tak jest (Jestem wzrokowcem :D) ale nie wiedziałem co ;p
Za to że czułeś..że nie tak,coś.Waty z Woltami.Jakieś poczucie humoru powinno być :)

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 23 sierpnia 2016 przez KubenQPL Maniak (62,820 p.)
Z takim hajsem to mógłbyś kupić gtx1070, wszystko by ci poszło na ultra ;)
Mam drugi monitor :D I dzięki za porady. Co do grafiki to też bym pewnie musiał nowy zasilacz kupić w sensie mocniejszy
Zgadzam się z Tobą.Ale nie o to mi chodziło w mojej wypowiedzi.

Więc o co chodzi?

Chodzi o użytkowników.Jedni grają,tylko i wyłącznie,potrzebują "maszynek" do spełnienia wymagań twórców gier(nie ma 60fps_ów)gracz jest "nieszczęśliwy".

Powinien mieć "kasę,sponsora" na 60fps_ów.Nie wiem ile masz lat,powiedz rodzicom że potrzebujesz lepszą grafikę do "Wiedźmina"bo grasz na 30fps

Dla wielu zaczyna się problem,np.wydać na studia,czy też na grę i sprzęt,czyli rozrywkę.

Jeśli źle zostałem zrozumiany.Przemysł rozrywkowy robi za ciula,na zasadzie.

Dzisiaj będziesz szczęśliwy,jutro jesteś nieszczęśliwy...bo...bo wyszedł nowszy,niby lepszy produkt.

Rozpisałem się,ogólnikowo i chodzi tylko o przemyśleniaPrzepraszam.
Już ktoś z pasjonatów linkował wcześniej.Kalkulator na zapotrzebowanie mocy z zasilacza.Podajesz parametry co będzie obciążało zasilacz.Poszukaj proszę,gdzieś to jest,widziałem :)
komentarz 23 sierpnia 2016 przez KubenQPL Maniak (62,820 p.)
Granie poniżej 60FPS dla mnie jest uciążliwe, wolę mieć gorszą grafikę w grze niż mieć poniżej 60FPSów. Nie kupuję co generację nowej karty graficznej ale kiedy kupuję to wolę taką która uciągnie wszystkie najnowsze gry na najwyższych ustawieniach żeby za pół roku nie okazało się że najnowsza gra nie pójdzie w ogóle. Każdy ma swoje priorytety, jedni wolą upić buty za 600zł, ja za tą cenę wolę kupić sobie komponent komputera, który usprawni moją pracę i rozrywkę.
Rozumiem,jak najbardziej.

Podoba mi się ta analogia z butami.

Fajne "trekingi" do łażenia po górach mogą tyle kosztować(600zł)

Równie dobrze za lakierki do trumny,zakład pogrzebowy moż pociągnąć.

Sorki,za mój czarny humor ;)
0 głosów
odpowiedź 23 sierpnia 2016 przez Ferdu Gaduła (4,150 p.)
Za 2000 to kupiłbym sobie jeszcze jedną kość 8GB i resztę sobie zostawił na "czarną godzinę". Ewentualnie poszukał jakiegoś dysku SSD.
Dysk to napewno bo jest najbardziej obciązony patrząc na rózne parametry i jakbym miał na ssd najważniejsze rzeczy to napewno by dużo pomogło. A co do ramu to chyba nie bo patrząc na wydjaność to pamięci zostaje mi póki co dużo :D Najwyżej jak będzie mi go brakować w bf1 to dokupie :D
0 głosów
odpowiedź 23 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Komputer jest całkiem dobry nie ma póki co potrzeby

Ale jak chcesz możesz jakiś dysk ssd dodać na system i 8gb ramu ale ram póki co nic ci nie da

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 284 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez skarmelizowany Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 231 wizyt
pytanie zadane 22 lipca 2017 w Sprzęt komputerowy przez Sleepy.1992 Początkujący (250 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,439 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2016 w Sprzęt komputerowy przez paweldz99 Nowicjusz (140 p.)

92,947 zapytań

141,899 odpowiedzi

321,118 komentarzy

62,283 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...