• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Grafik, nabór :)

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
592 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Ehlert Ekspert (214,870 p.)
edycja 17 sierpnia 2016 przez Ehlert

Witam,

poszukuję graphic-designera (grafika rastrowa) do udziału w projekcie. Zależy mi, aby była to osoba samodzielna, pomysłowa i mogła zaimponować małym portfolio smiley

Kto: Ja :)
Kogo: Graphic-designer
Projekt: Gra 2d
Wymagania:

1. Portfolio
  2. Bardzo dobra obsługa Ps/Gimpa (z naciskiem na Gimpa)
  3. Pomysłowość
  4. Znajomość gita

Mile widziane:

1. Tablet graficzny
  2. Znajomość frontu (HTML / CSS / Js )

Wymiar czasowy pracy: 3h< / tygodniowo

Korzyści:

1. Możliwość uczestnictwa w realizowaniu w pełni zorganizowanego projektu 
  2. Wpisane nazwisko / nick jako twórca laugh (Najbardziej kusi xD)
  3. Dodatkowa pozycja do portfolio.

Zainteresowanych proszę o kontakt na privie smiley 

6
komentarz 17 sierpnia 2016 przez draghan VIP (106,230 p.)
Nie rozumiem za bardzo odbioru tego posta (-3 downvote'y, serio?). Ogłoszenie porządne, staranne, mniej więcej wszystkie wymagane informacje podane, kategoria odpowiednia.

To, że kolega szuka do projektu pasjonata, któremu nie zapłaci, może się nie wszystkim podobać - ale przecież w życiu nie chodzi tylko o pieniądze. A jak kogoś taka forma współpracy nie interesuje, niech po prostu się nie udziela w tym wątku.
2
komentarz 17 sierpnia 2016 przez Ehlert Ekspert (214,870 p.)
Przywróciłeś mi wiarę w niematerialistyczną cześć tego forum. :)
1
komentarz 17 sierpnia 2016 przez draghan VIP (106,230 p.)
Ktoś niżej miał trochę racji, że w zasadzie nie podałeś żadnych informacji o samym projekcie, co byłoby pożądane.

Napisałem dlatego, bo gdybym ja miał się zarekrutować do projektu jako - dajmy na to - darmowy programista, a projekt by mi się spodobał, to nie wahałbym się.

Powodzenia w poszukiwaniach.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2016 przez maczlord Początkujący (360 p.)
Poleciłbym znajomym z firmy czy dziewczynom z asp z którym czasem robię projekty, ale musiałbyś napisać mniej więcej jaki projekt masz na myśli i jaka miałaby być rola grafika w projekcie bo inaczej to tylko bardzo znudzonych lub desperatów złapiesz :P
+2 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2016 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)
Mamy rozumieć, że to za darmo? Żadnej płacy nie wymieniłeś w "Korzyściach"
1
komentarz 17 sierpnia 2016 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)

Dostajesz coś za darmo czyli za nic.

Jeżeli dostajesz coś za nic, to znaczy też, że nic nie robisz xd

2
komentarz 17 sierpnia 2016 przez Ehlert Ekspert (214,870 p.)
Serio xD po prostu szukałem kogoś kto zajmuje się grafiką z pasją. nie ma strasznego doświadczenia. I generalnie to podejście że nie kiwnie się palcem jeśli nie dostanie się czegoś w zamian jest straszne. A największa farsa polega na tym, iż większość tego forum i osoby się tu wypowiadające to ludzie w wieku szkolnym bez pracy i doświadczenia zawodowego w branży IT. "I MAM COŚ ZROBIĆ ZA DARMO?" XD
1
komentarz 17 sierpnia 2016 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)
No tak, tylko że Twoje podejście też budzi zastrzeżenia. Podałeś konkretne wymagania nie powiedziawszy nawet nic o projekcie. Twój post wyglądał bardziej jak ogłoszenie o pracę, a nie informację o ciekawej inicjatywie. Nie tak wyobrażam sobie ruch open source.

Życzyłem Ci powodzenia w poszukiwaniach kogoś, a Ty nazwałeś mnie (czy też moje podejście) żałosnym. To mówi już bardzo wiele na Twój temat. Osobiście, po zobaczeniu takiej wymiany zdań wyłączyłbym kartę i poszukał sobie innego projektu.

Jeżeli ten wiek szkolny był skierowany w moją stronę, to nie trafiłeś.
Pozdrawiam.
1
komentarz 17 sierpnia 2016 przez maczlord Początkujący (360 p.)
ale dlaczego wiek szkolny oznacza, że nie można żądać pieniążków za dobrze wykonaną pracę. Strasznie idiotyczne podejście. Jak zaczynałem z grafiką w wieku 17 lat to też dostawałem pieniądze lub nagrody w konkursach i nie było mowy o tym, że jestem młody to nie mam prawa zarabiać na pasji. Teraz mam 23 i dalej nie zgadzam się z czymś takim mimo przerzucenia na back-end. Pasja to powód do kodowania, tak jak i do fotografii czy projektowania. Pieniądze i inne profity to nagroda za dobrze wykonaną pracę.
1
komentarz 17 sierpnia 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
interestning kłótnia, continue pls :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 251 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 437 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 406 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2016 w Grafika i multimedia przez alus152 Bywalec (2,690 p.)

93,264 zapytań

142,260 odpowiedzi

322,234 komentarzy

62,582 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...