• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomocy !! Ktoś mnie atakuje !!

–1 głos
607 wizyt
pytanie zadane 14 sierpnia 2016 w Offtop przez Mr Popcorn Bywalec (2,340 p.)
Panowię, proszę o pomoc, ktoś mnie atakuje! Co chwilę dostaję maile, że ktoś zalogował się na mom koncie. Najpierw było to konto Microsoft. Teraz dostałem maila, że ktoś zalogował się na moim Twiterze. Zaczynam się bać. Co robić?!

Czy na policje można zgłosić, że ktoś zalogował się na moje konto?
1
komentarz 14 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Już są fajne i na pewno pomocne odpowiedzi, ale ja tylko dodam, że jak ja bym miał komuś ukraść hasła, na przykład takim keylogger'em, to jeszcze bym sobie ukradł hasło do poczty. Wtedy, jak bym się logował na jakieś ukradzione konto, to bym wszedł na pocztę i bym usunął tego e-maila. Tak tylko dodaję od siebie. Ten ktoś, kto ci ukradł hasła, chyba tego nie przemyślał dokładnie ;)

3 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 14 sierpnia 2016 przez GaCeL Dyskutant (7,500 p.)

Być może masz jakiegoś keylogger-a, może zalogowałeś się na stronie spoofingowej. Najlepiej by było gdybyś porządnie przeskanował cały system np. ESET + AdwCleaner, a następnie zmienił wszędzie, powtarzam wszędzie hasła na inne, mocniejsze.

+2 głosów
odpowiedź 14 sierpnia 2016 przez KubenQPL Maniak (62,840 p.)
Zmień hasło i włącz podwójną autoryzację. Niech twoje hasło będzie przypadkowymi znakami coś w stylu Lsd82dk69}+
komentarz 14 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
komentarz 14 sierpnia 2016 przez Szahid Pasjonat (20,970 p.)
LSD :) głównemu chleb na myśli
komentarz 14 sierpnia 2016 przez KubenQPL Maniak (62,840 p.)
Szczerze mówiąc, losowo wybierałem znaki :P
+2 głosów
odpowiedź 14 sierpnia 2016 przez WaxerStudio Bywalec (2,070 p.)
1. Zmienić hasła do poczty emailowej. Na jakieś długie min. 12 znaków z większymi i mniejszymi literami + cyfry.

2. Odzyskać hasła do Twittera i Microsoftu jesli zostały zmienione przez hackera.

3. Zmienić hasła do wyżej wymienionych serwisów + pozmieniać wszystkie inne np. FB.

4. Jeśli pomoże, zmieniać hasła regularnie np raz w tygodniu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 659 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2023 w Bezpieczeństwo, hacking przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 892 wizyt
+3 głosów
5 odpowiedzi 10,218 wizyt

93,425 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...