• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Otwieranie aplikacji za pomocą html

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
617 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez Kamil Czech Dyskutant (7,700 p.)
Witam, wiecie może jak się robi otwieranie aplikacji za pomocą html a dokładnie chodzi mi o pocztę.

https://zapodaj.net/752c1a86b8b67.jpg.html

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (289,130 p.)
wybrane 11 sierpnia 2016 przez Kamil Czech

Najlepsza
<a href="mailto:email@example.com">Napisz do mnie</a>

Coś takiego otworzy domyślny program pocztowy z ustalonym adresatem jak podany. Można też podać więcej rzeczy.

Nie wiem czy o to Ci chodzi bo nie opisałeś dość dokładnie, ale nie znam za bardzo innej opcji żeby z HTMLa od tak otworzyć sobie jakiś program.

komentarz 11 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (289,130 p.)
Nie wiem o czym mówisz, to co napisałeś to stwierdzenie które potwierdza to co napisałem wyżej?

Tak jak podałem, po kliknięciu w powyższy link otworzy się domyślny program pocztowy z wpisanym już podanym adresem e-mail.
komentarz 11 sierpnia 2016 przez Kamil Czech Dyskutant (7,700 p.)
ok pomyliłem się, a idzie zrobić żeby się otworzyło nowym oknie bo target="_blank" nic nie zmieniło
Ale jak w nowym oknie?

http://codepen.io/awaluk/pen/JKwmkY?editors=1000

Klikam w link i u mnie od razu otwiera się okienko programu pocztowego (Thunderbird) a strona zostaje. Nie ma tu więc żadnych okien przeglądarki, jaki to miałoby sens.
Ale jak ktoś wybierze np. gmail albo wp to strona się zamyka
Hm może to zależy od systemu operacyjnego lub przeglądarki, u mnie po kliknięciu w link nie ma nawet żadnego wyboru tylko od razu otwiera się okienko tworzenia wiadomości w Thunderbird a strona zostaje, ciężko mi więc powiedzieć w jaki sposób i dlaczego się u Ciebie zamyka czy jak to zmienić.
OK poszukam w internecie

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 600 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2017 w Python przez Giovacho Użytkownik (960 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 102 wizyt
pytanie zadane 18 maja 2019 w HTML i CSS przez M Nowicjusz (210 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 155 wizyt
pytanie zadane 18 lutego 2020 w Java przez mm Użytkownik (890 p.)

93,003 zapytań

141,968 odpowiedzi

321,247 komentarzy

62,340 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...