• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[CR] MySQL (#1): Bazy danych. Pierwsze zapytania wyszukujące

VPS Starter Arubacloud
+2 głosów
8,901 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2016 w Nasze poradniki przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,750 p.)

CR = Code Review. O co chodzi? Zajrzyj tutaj
Pełna lista wszystkich Code Review? Zajrzyj tutaj

https://www.youtube.com/watch?v=99JAI24Zd24

Znajdź w bazie:

1. Pytanie nr 15
2. Pytania, w których poprawną odpowiedzią jest "a"
3. Pytania z roku 2007
4. Pytania z programowania z roku 2009
5. Tylko treści pytań i 4 odpowiedzi z roku 2010
6. Pytania ułożone alfabetycznie wg treści
7. Treści pytań o numerach 10-12
8. Pytania zaczynające się od słów “Jak”
9. Pytania zawierające frazę "C++"
10. Pytania z programowania oraz systemów operacyjnych i sieci z roku 2012

Rozwiązania:

1. SELECT * FROM pytania WHERE id=15

2. SELECT * FROM pytania WHERE answer="a"

3. SELECT * FROM pytania WHERE rok=2007

4. SELECT * FROM pytania WHERE rok=2009 AND kategoria="programowanie"

5. SELECT id, tresc, odpa, odpb, odpc, odpd FROM pytania WHERE rok=2010

6. SELECT * FROM pytania ORDER BY tresc ASC

7. SELECT tresc FROM pytania WHERE id>=10 AND id<=12 
   albo" SELECT tresc FROM pytania WHERE id BETWEEN 10 AND 12

8. SELECT * FROM pytania WHERE tresc LIKE "Jak%"

9. SELECT * FROM pytania WHERE tresc LIKE '%C++%' 
   OR odpa LIKE '%C++%' OR odpb LIKE '%C++%'
   OR odpc LIKE '%C++%' OR odpd LIKE '%C++%'

10. SELECT * FROM pytania WHERE 
   (kategoria="programowanie" OR
    kategoria="systemy operacyjne i sieci")
    AND rok=2012

Paczka do pobrania: TUTAJ

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 19,410 wizyt
+5 głosów
0 odpowiedzi 7,908 wizyt
pytanie zadane 18 sierpnia 2016 w Nasze poradniki przez Mirosław Zelent Nałogowiec (34,750 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 314 wizyt

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...