• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Muzyka w programie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
462 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2015 w C i C++ przez Jakub Śliż Użytkownik (940 p.)
Mam pytanie jak zalaczyc do programu muzyke mam juz mienone na tym .wav ale i tak nie chce mi odpalic pomozcie!

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)
wybrane 2 maja 2015 przez Jakub Śliż
 
Najlepsza
#include <iostream>
#include <windows.h>

#pragma comment(lib,"Winmm.lib")

using namespace std;

int main()
{
	sndPlaySound( "bar.wav", SND_ASYNC );
	cin.get();
    return 0;
}

Przetestowałęm i działa.

komentarz 1 maja 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Takie drobne pytanko, do czego służy pragma? :)
komentarz 2 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
komentarz 2 maja 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Dorion masz jakiś kompleks bo czepiasz się wszystkiego.
komentarz 2 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Nie mam kompleksów.
komentarz 2 maja 2015 przez Jakub Śliż Użytkownik (940 p.)
#include <iostream>
#include <windows.h>

#pragma comment(lib,"Winmm.lib")

using namespace std;

int main()
{
    sndPlaySound( "Nana.wav", SND_ASYNC );//Nana to nazwa pliku muzycznego      zmienilem go na wav
    cin.get();
    return 0;
}

problem jest w tym ze nic sie niu uruchamia doslownie nic

nie ma porblemow ale nic nie ma

 mam windowsa 8.1 i uzywam srodowiska code::blocks
komentarz 2 maja 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)

Gdzie plik się znajduje? Też mam windows 8.1, a plik mam w folderze z projektem:

komentarz 2 maja 2015 przez Jakub Śliż Użytkownik (940 p.)
Dziala wielkie dzieki !!!
komentarz 2 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)

@Eryk Andrzejewski

Co masz do PCformat? fajna stronka. tylko trochę trzeba poczekać na odpowiedź w dziale "Programowanie".

komentarz 23 czerwca 2015 przez NeroTestero Gaduła (3,240 p.)
"Google nie boli"... Takie teksty na forum koderskim... Przecież chyba po to jest forum koderskie by odpowiadać na pytania.
komentarz 23 czerwca 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
To miałem na myśli właśnie...
+1 głos
odpowiedź 1 maja 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)

w bibliotece windows.h masz sndPlaySound( );
np. sndPlaySound( "C:\\cc\\bar.wav", SND_ASYNC );

komentarz 1 maja 2015 przez Jakub Śliż Użytkownik (940 p.)
nie dziala probuje juz od dluzszego czasu ale nic nie dzial
komentarz 1 maja 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)
Musi działać. Linkujesz biblioteczkę i masz. Wyżej podałem przykład.
komentarz 1 maja 2015 przez Buby Pasjonat (19,590 p.)
Pokaż swój kod, byc może robisz jakiś prosty błąd, który trudno zauważyć.

Ewentualnie możesz poczytać o bibliotece BASS.
komentarz 2 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Ten sposób działa tylko i wyłącznie na Windowsie...
komentarz 2 maja 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Na prawdę? No co Ty.
komentarz 2 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
A pomyślałeś że może ma linuxa a nie Łindowsa? Może dlatego ma błąd...
komentarz 2 maja 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Ale nie sądzę, żeby był takim debilem, żeby nie przeczytać nazwy biblioteki :D

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,014 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2015 w C i C++ przez Kuba130000 Użytkownik (670 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 432 wizyt
pytanie zadane 4 września 2021 w C i C++ przez Antol PL Użytkownik (860 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 4,555 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2015 w C i C++ przez niezalogowany

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...