• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Elder Fairy moja gra w C++

VPS Starter Arubacloud
+8 głosów
1,443 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2015 w C i C++ przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
Witam chciałbym zaprezentować moją gre mmo napisaną w c++ w razie jakichś sugestii problemów bugów czy zmian piszcie w tym temacie.

link do pobrania :)

http://www26.zippyshare.com/v/9Ye7d8qs/file.html
komentarz 3 grudnia 2016 przez pewolt Mądrala (5,790 p.)
Możesz skompilować swoja gra na systemy 32 bitowe?

12 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 maja 2015 przez Adam Knie Mądrala (5,650 p.)
wybrane 1 maja 2015 przez M4tthew
 
Najlepsza
Witaj. Jeśli będziesz nad tym siedział, i to dalej rozwijał, to może powstać całkiem ciekawa gierka pokroju muda.
Na pewno język do poprawy - bo mieszanie polskiego z angielskim nie jest zbyt dobrym pomysłem + polskie litery.
A tak to całkiem całkiem się prezentuje, wiele jest do zrobienia, ale i  tak póki co jest git.
Więc do roboty, i powodzenia w kodzeniu :D
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
Dzięki za Twoje sugestie gra dopiero została "wydana" w wersji beta czyli tak żeby mniej więcej działała do tej pory moi koledzy i ja testowaliśmy ją w fazi alpha każdą funkcję krok po kroku i nikt nie przywiązywał do tego wagi, jednak teraz będę ją doszlifowywał i ulepszał jeszcze raz wielkie dzięki za rady :)
komentarz 1 maja 2015 przez Adam Knie Mądrala (5,650 p.)
Możesz zacząć od najprostrzej rzeczy - dodanie kolorów, mała rzecz, a design poprawi.
Zrobić grywalną tekstową gierkę nie jest zadaniem prostym, ale jest sporo zabawy przy tym :D
Jak coś, mogę Ci jakieś jeszcze sugestie podrzucić.
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
wiem wiem do tej pory w planach mam
1. Poprawa języka
2. Kolory i inne ozdoby
3. Grafiki ascii
4. Bosy i questy
5. Nowe przedmioty w sklepie
6. Być może nowe skile? (nie wiem jeszcze)
a co do Twojej propozycji, jasne tak! właśnie dlatego założyłem ten temat żeby każdy mógł dodać coś od siebie :)!
komentarz 1 maja 2015 przez Adam Knie Mądrala (5,650 p.)
edycja 1 maja 2015 przez Adam Knie
Mógłbyś wplątać 'rejestrację (a raczej jej proces)', w historię, coś na zasadzie serii TES, czy Neverwinter nights - ciekawiej by to wyglądało.
I skoro to narazie jest gra lokalna, mógłbyś zrobić wczytywanie zapisów, aniżeli logowanie.
Cały wstęp w sumie też możesz przenieść do procesu tworzenia, bo gdy jest odzielnie, to może zostać ominięte - a historia w tego typu grach jest motorem napędowym :)
No i jakiś pseudo kreator postaci też by był dobrym pomysłem - jakieś rasy etc.

@Down
Chyba że tak, to zmienia postać rzeczy :D
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
jest lokalna ale musiał być system logowania bo z kumplami na lekcjach gramy w folderze sieciowym przez co jest możliwość grania multiplayer :)
+1 głos
odpowiedź 1 maja 2015 przez Rafajah Bywalec (2,090 p.)
Całkiem ambitne ;) Komercyjnego sukcesu raczej na tym nie odniesiesz ale z pewnością to doskonała inwestycja w Twoje umiejętności koderskie ;D

Zrób blokadę jakąś bo można z goldem wejść w kosmiczny debet ;p Miałem -1000 bodajże bo unikałem walk :P
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
No pewnie, że nie raczej napisałem to tak dla mnie i kolegów z klasy żeby grać na nudnych lekcjach jak i dla siebie w celu rozwoju moich umiejętności :)
komentarz 2 grudnia 2016 przez Philip Bywalec (2,320 p.)
Ponoć Tibia powstała z tego samego powodu. :-)
+1 głos
odpowiedź 1 maja 2015 przez niezalogowany

Jak na gre bez interfejsu graficznego daje 7/10 na ten moment. Zobacz grę candyshop, ja bym poszedł bardziej w tym kierunku smiley

+1 głos
odpowiedź 1 maja 2015 przez Kassarin Obywatel (1,180 p.)
Cześć,

Bugi jakie znalazłem pojawiają się po wejściu do karczmy. Mianowicie jeżeli wpiszesz 0 to:
- Zaczniesz walkę
- Program się wyłączy
Z kolei jeżeli wpiszesz liczbę ujemną to wywala bad_alloc
A tak wogóle to jaki jest sens bytu tej tawerny, jeżeli nie wiem z jakiego przedziału liczbę mam wpisać ? Moim zdaniem powinno to gdzieś być napisane, żeby zwiększyć szanse (i tak będą bardzo niewielkie)

Ogólnie gra jest trudna (to dobrze) na początku  i dużo ataków jest chybionych (Agrrr!), ale potem jest spoko :D
Screen: http://zapodaj.net/6e78dd499127f.png.html
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
Hej dziękuje za uwagi, problem został już rozwiązany ten perwszy jak i ten 2 opisowy niedługo wrzucę wam nową wersję! co do przedziału jest on narazie od 1 do 62 :)
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
fajnie ale zrób w obiektowym
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
musiałbym przerobić całą grę a główinie miała być to gra konsolowa z inspiracji otchłani

https://www.youtube.com/watch?v=zP1twKbLmAw

link do tego materiału
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez Kuba Stary wyjadacz (12,460 p.)
Przegrałem w minutę.
komentarz 1 maja 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
ja tez ale fajne
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
kup jakies itemki na start i uzywaj umiejetnosci :)
komentarz 1 maja 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
ja powiekszyc ekran  bo mam mały w konsoli
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
odpal sobie cmd i tam ustaw jakie chcesz
komentarz 1 maja 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
A jakiś czat jest tutaj? haha
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Przegrałem gre, i już nie mogę jej odpalić drugi raz grrr.
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
zrob nowe konto, w przyszlosci dodam do tego pewna rzecz
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (13,980 p.)
xD jestem słabym graczen. Nie udało mi się zabić kreatona. Dodaj odrodzenie w kościele czy coś :P. Założę się masz coś porządnego w planach. Dla npc możesz zrobić system generowania misji jak w Mount and blade - co z tego, że misje się powatrzały, jak to dawało większą relaność gry.
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
No to sobie nie pogram bo jestem na linuxie, a nie mam wypakowywacza rara :D
komentarz 1 maja 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
jak sobie ogarniesz wine i odpalisz exe to masz
http://www62.zippyshare.com/v/CaNG32kz/file.html

rozpakowane :D!
komentarz 1 maja 2015 przez Adam Knie Mądrala (5,650 p.)
Jak masz ubunciaka, albo debiana:

sudo apt-get install rar unrar

i potem unrar x nazwa_pliku.rar :)

Oczywiście do uruchomienia .exe przyda Ci się jeszcze Wine.
komentarz 1 maja 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Wiem, ale nie chcę syfić kompa kolejnymi programami :D
0 głosów
odpowiedź 2 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Prosta gra, Proste menu, Zero wodotrysków typu - blu reje, cząsteczki pierwiatków nvidi. Jak zostanie bardziej rozbudowana to naprawdę ciekawa gra.
komentarz 23 lipca 2015 przez marcin0218 Nowicjusz (100 p.)
Mi gra bnie uruchamia się. Mam windows 8.1 32 bit. Why?
0 głosów
odpowiedź 17 października 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
Nadal ja rozwijasz?
komentarz 17 października 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
już nie, zajałem się prowadzeniem kanału na youtube
komentarz 17 października 2015 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
O, o jakiej tematyce?
0 głosów
odpowiedź 17 października 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Bardzo fajne, ale zrób taką samą tylko z użyciem jakiejś biblioteki graficznej, np sfml

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 188 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
+3 głosów
10 odpowiedzi 654 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2015 w Nasze projekty przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 397 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2017 w C i C++ przez Programeł Gaduła (3,500 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...