• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Internetowe stacje w języku angielskim

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
282 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez niezalogowany
Witam mam do Was przeogromną prośbę mianowicie szukam stacji internetowych, w których są wygłaszane wiadomości w języki angielskim coś ja CNN, może być radia jak i telewizje byle było było za darmo, bo uczę się języka angielskiego i chce się osłuchiwać zależy mi na wiadomościach.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 sierpnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Spoko pomysł, lecz dziennikarze w wiadomościach mówią bardzo wyraźnie, a jak trafisz na ludzi którzy trochę seplenią lub coś w ten teges to możesz nic nie zrozumiec
komentarz 9 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Nie szkodzi i tak chce bo w życiu przecież nie każdy człowiek ma radiową dykcję...
komentarz 9 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
W radiu mówią bardzo ale to bardzo wyraźnie i wolno, a w normalnym życiu amerykanie mówią bardzo niewyraźnie i szybko... Nawet mój znajomy native speaker odradzał mi słuchać radia. Uczyłem się wiele języków i wiem z doświadczenia. Rozumiałem wszystko co mówią w radiu a nie rozumiałem nic innego.
Z daje sobie z tego sprawę, mimo to dalej podtrzymuje swoją prośbę.
komentarz 9 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
dziękuję :)

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 325 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2018 w JavaScript przez Ciacho132066 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 171 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 170 wizyt
pytanie zadane 9 lutego 2019 w Java przez BleBlock Użytkownik (600 p.)

93,032 zapytań

141,996 odpowiedzi

321,300 komentarzy

62,379 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...