• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Unity z kosmosu do planety

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
389 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2016 w OpenGL, Unity przez xydden Gaduła (4,480 p.)
zamknięte 8 sierpnia 2016 przez xydden

Cześć pół dnia szukałem sposobu na to,ale nie znalazłem nic przydatnego,wiec piszę sobie grę sci-fi i potrzebuję sposobu na przejście z kosmosu na powierzchnię planety tak jak ma to miejsce w kerbalach i No men sky ,ale nie wiem jak to zrobić w unity.

Pomożecie prawda;-)

komentarz zamknięcia: Lod

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 sierpnia 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
wybrane 8 sierpnia 2016 przez xydden

Najlepsza
Hmm, swoją drogą kerbale są jedną z najlepszych gier jak dla mnie, mają fajnie odwzorowaną fizykę, jak ktoś chce pooglądać to polecam moskita https://m.youtube.com/user/Moskitgp A wracając do tematu: Co dokladnie masz na myśli wracanie na ziemię jak w Kerbalach? Masz na myśli tarcie nagrzewające, a w niektórych przypadkach spalające kabinę, opór atmosfery, odbijanie się od atmosfery po próbie wejścia w nią pod zbyt delikatnym kątem, czy po prostu jak przemieścić się z kosmosu na planetę? W kerbalach jest to po prostu mapa, nie ma tu dużo do tłumaczenia.
komentarz 8 sierpnia 2016 przez xydden Gaduła (4,480 p.)
Chodzi o samo płynne przejście z planety do kosmosu tzn im dalej jesteśmy od planety tym mniej szczegółów jest a geometria jest coraz prostsza

Przykład

Planet Quadtree LOD na yt nie mogę wklejać linków nwm czemu
komentarz 8 sierpnia 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Hmm, to dokumentacja komponentu LOD group mejbi? https://docs.unity3d.com/Manual/class-LODGroup.html
komentarz 8 sierpnia 2016 przez xydden Gaduła (4,480 p.)
Przydał by się sposób na generowanie proceduralne takiej planety

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 18 września 2021 w OpenGL, Unity przez Hei Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 809 wizyt
pytanie zadane 20 września 2020 w OpenGL, Unity przez Wiktor Panecki Użytkownik (920 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 851 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2020 w OpenGL, Unity przez Bartek12 Mądrala (5,510 p.)

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,307 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...