• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie widze błędu w swoim programie mimo to nie moge go uruchomić

+2 głosów
770 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2016 w C i C++ przez kuba1999n Nowicjusz (140 p.)
||=== Build: Debug in pierwwwww (compiler: GNU GCC Compiler) ===|
ld.exe||cannot open output file bin\Debug\pierwwwww.exe Permission denied|
||error: ld returned 1 exit status|
||=== Build failed: 2 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 0 second(s)) ===|

to mi wyskakuje na dole okna czy ktoś wie o co chodzi ?
komentarz 6 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,910 p.)
Popraw proszę pytanie tak, aby dokładnie opisywało problem. Sam błąd nikomu nic nie mówi. W przeciwnym wypadku będzie musiało zostać usunięte.
komentarz 6 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Mała poprawka: jednej osobie coś powiedział. Ale oczywiście, zgadzam się, kod byłby zawsze mile widziany ;)
komentarz 6 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,910 p.)
Dokładnie, powiedział "coś" - zgadywać każdy kto się orientuje w temacie może próbować, ale jednak myślę, że z kodem byłoby prościej ;)

3 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez Pijany Python Użytkownik (900 p.)
Program dalej działa w tle. Zabij proces.
+3 głosów
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez niezalogowany

Z tej strony wróżbita Maciej, daj mi chwilę, zaraz wywróżę z fusów

+2 głosów
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Czy wy nie widzicie, że on dopiero co zaczyna z programowaniem?! Dobra, nie dał kodu, pytanie też napisane tak sobie (chodzi mi o ortografię), ale żeby od razu dawać mu 4 łapki w dół i dwa zgłoszenia? Super przykład na to, że można kogoś porządnie zmotywować do czegoś nowego, np. programowanie. Przecież podał nawet cały błąd, z którego wynika, że nie jest związany z kodem programu. Ale Pijany Python jak widać się domyślił, nawet znał rozwiązanie (ja sam bym raczej nie znał, więc bym po prostu nie odpowiedział), a ma łapkę w górę, więc prawdopodobnie naprawił problem.

Edit: aż mnie ten problem zaintrygował i sam sobie sprawdziłem, czy Pijany Pyton rzeczywiście miał rację. I tak też jest, włączyłem program, a następnie spróbowałem go skompilować i wyskoczył mi ten sam błąd, temat do zamknięcia ;)
często błąd nie jest tylko ze strony procesu
Specjalnie nie dawałem tam słowa "że nie jest WCALE związany z kodem", bo miałem to na uwadze, że to równie dobrze jednak może być jakiś problem z kodem. Ale w tym przypadku tak pewnie nie było.
1

Ale tu nie chodzi o to czy on zaczyna zabawę z kodowaniem czy robi to już od X lat. 

Przed zadaniem pytania jest jasno napisane:

• Opisz bardzo dokładnie problem i pokaż wszystkie błędy jakie otrzymujesz - nikt przecież nie będzie się domyślał o co może chodzić.

Zresztą... nawet jeśli by nie było tak napisane to przecież zdrowy rozsądek podpowiada, że należy tak zrobić.

Tak, wiem, że zdrowy rozsądek tak powinien podpowiedzieć. Sam każde pytanie dokładnie opisuję, piszę poprawnie itp. Ale przecież można mu o tym wspomnieć, żeby dokładniej pisał, żeby podał jeszcze kod i po sprawie. Jak tego sobie nie weźmie do serca i dalej będzie tak pisał pytania, czyli wtedy to już będzie byle jak, to to jest co innego, to już jest lenistwo i głupota.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 398 wizyt
pytanie zadane 14 października 2016 w C i C++ przez Błażej Szczesny Początkujący (330 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 819 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 657 wizyt

93,607 zapytań

142,530 odpowiedzi

323,001 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...