• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Polskie znaki w przeglądarce chrome na stronie www

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,313 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)

No co ja jedynie podbijam nie zakończony temat gdyż mam to samo a rozwiązania tam nie ma

 

http://forum.pasja-informatyki.pl/98971/brak-polskich-znakow-na-stronie-w-przegladarce-google-chrome

moja strona na której jest problem http://szczurownia.cba.pl/index.html

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 sierpnia 2016 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
wybrane 14 sierpnia 2016 przez lalanablanalala
 
Najlepsza
Pomoże ktoś? Dalej mam to samo...
komentarz 14 sierpnia 2016 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Zajrzyj: http://scr.hu/7m7a/95lvn

Pewnie przez ten hosting początek dokumentu się rozwalił, brakuje deklaracji typu dokumentu (DOCTYPE), html nie posiada zdefiniowanego języka, no i ogólnie ciekawy fakt, że kod, który powinien znajdować się pomiędzy znacznikami <head></head> jest poza nimi.

Znajdz inny darmowy hosting.
komentarz 14 sierpnia 2016 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)

no ale jak mam inne strony bez divow to jest db... ino w tym pliku tak jest...

 

http://szczurownia.cba.pl/phone.html

komentarz 14 sierpnia 2016 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
No ale tak trudno przenieść wszystko na inny darmowy hosting?

W tym pliku też brakuje określonego typu dokumentu, języka i oczywiście pełno śmieci od cba.
komentarz 14 sierpnia 2016 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
dziekuje :D Dopiero teraz zobaczyłem że nie miałęm <body> :P
jaki darmowy polecasz?
+1 głos
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

W kodzie strony widać coś tego typu:

Jeżeli player nie działa:<br />
- możemy nie nadwać<br />
...

Masz na pewno plik zapisany z kodowaniem UTF-8 bez BOM i w edytorze polskie znaki są widoczne normalnie?

Poza tym Twoja strona jest na jakże wspaniałym hostingu o nazwie cba.pl. Do Twojej strony dokładany jest jakiś syfiasty kod na reklamy i inne rzeczy od nich - widać nawet jakieś divy i skrypty na samym początku kodu. Widać też jakiś skrypt z kodowaniem ISO. Nie wiem czy to może mieć wpływ na te problemy, ale możesz np. sprawdzić czy na komputerze strona działa Ci normalnie.

komentarz 6 sierpnia 2016 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
edycja 6 sierpnia 2016 przez lalanablanalala

Strona na PC działa dobrze na przeglądarkach Fox i Chrome a jak ją wrzucę na server cba to jedynie na fox działa poprawnie... Nie wiem skąd się to bierze wcześniej miałem normalnie... A ostatnio nic nie zmieniałem jedynie przekładam stronę z tabel do div... 

np. tutaj http://szczurownia.cba.pl/cd/1.html mam już wszystko w porządku a dane sa zachowane takie same tzn. Format -> Koduj w UTF-8 ( BEZ BOM ) i linijka 

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

zatem nie rozumiem skąd się to bierze ino na jednej stronie... 

Na pod stronach jak wchodzę w Opcje -> Więcej narzędzi -> Kodowanie to mam UTF-8 a w index jest środkowoeuropejski

Zaraz spróbuje cały kod wrzucić na jakąś podstronę :P 

Jak skopiowałem kod z index do phone.html to wszyło mi to samo... Nie rozumiem już tego w ogóle... cofnąłem na phone teraz kod i dalej jest prawidłowo, zatem może coś w kodzie mam nie tak?  http://szczurownia.cba.pl/phone.html

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,145 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2017 w HTML i CSS przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 628 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2017 w PHP przez pingwin1993 Użytkownik (570 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,421 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2017 w PHP przez prymex Obywatel (1,250 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...