• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Niedziałający program!!!

Object Storage Arubacloud
0 głosów
172 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2016 w C i C++ przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)
zamknięte 31 maja 2020 przez gnu_ewm

W odnośnie konsolowej symulacji YouTuba. Czemu jak to skompiluje to mi się pokazuje pusta konsola i tylko to podsumwanie!!! 

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

int suby = 0, filmy = 0, wybor, wiek;
string nick, imie, nazwisko;

int main()
{
    while((suby == 1000000) || (suby >= 1000000))
    {
        cout << "=============================================" << endl << "1. REJESTRACJA" << endl << "2. KONIEC" << endl << "WYBOR: ";
        cin >> wybor;
        switch (wybor)
        {
        case 1:
            cout << "IMIE: ";
            cin >> imie;
            cout << endl << "NAZWISKO: ";
            cin >> nazwisko;
            cout << endl << "WIEK: ";
            cin >> wiek;
            if ((wiek <= 10) || (wiek >= 61))
            {
                cout << endl << "TWOJ WIEK JEST NIEPRAWIDLWY! PODAJ PRAWDZIWY WIEK." << endl << "WIEK: ";
                cin >> wiek;
            }
            cout << endl << "NAZWA KANALU: ";
            cin >> nick;

        }

    }

    return 0;
}

 

komentarz zamknięcia: Zimny pot mnie zalewa kiedy czytam moje stare pytania.
komentarz 5 sierpnia 2016 przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)
Jak co to, To jest program w połowie.

TU ZADAJĄCY PYTANIE!!!
komentarz 5 sierpnia 2016 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
Widzimy po nazwie usera.

Proponuję poprawić nazwe pytania, bo nie jest jednoznaczna. Na np. Pusta konsola po odpaleniu programu.
komentarz 5 sierpnia 2016 przez SebekChlebek Stary wyjadacz (11,290 p.)
Chłopie zkrzaniłeś całkowicie operatory > , <, ==. Wszystko na opak.
komentarz 5 sierpnia 2016 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
NIEPRAWIDLWY <-- :D

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2016 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Zmień na suby!=1000000, powinno zadziałać.
0 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2016 przez SebekChlebek Stary wyjadacz (11,290 p.)
Po 1 zmień nazwę pytania,

po 2 poczytaj o operatorach relacji.

Błąd tkwi włąsnie w źle zastosowanych operatorach <, >, <=, itp. Aby pętla while się wykonała musi się spełnić warunek w nawiasie. W klamrach widzimy że jeśli suby będą równe 1000000 LUB będą większe lub równe 1000000 pętla się rozpocznie. Na początku progamu zdefinowałeś zmienną suby przypisując jej wartość 0 i do pętli w niej nic się nie zmieniło, więc jakim cudem ma być większa lub równa 1000000?

Pomijam już fakt że kod to jeden wielki błąd, (zmienne globalne) + nie potrzebny warunek w pętli while. Ale mam nadzieję że podczas nauki c++ zrozumiesz co zrobiłeś teraz źle.

Pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 100 wizyt
pytanie zadane 17 września 2023 w C i C++ przez xyz12345 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 20 października 2022 w Python przez benny13 Obywatel (1,150 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 388 wizyt

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,452 komentarzy

61,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...