• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Włączanie modułu wi-fi przez system

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
675 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Pieczenieg Początkujący (290 p.)
No cześć pasjonaci :) Mój problem wydaje się być banalny, aczkolwiek w praktyce taki nie jest, a wujek google nie chce powiedzieć co i jak :( Sprawa wygląda tak, że popsuł mi się guzik w laptopie odpowiadający za włączanie wi-fi. Karta sieciowa jest włączona, ale nie wykrywa żadnej sieci, a troubleshoot mówi żeby włączyć wireless capability, ale sam nie chce tego zrobić. Moje pytanie brzmi, czy da się to włączyć poprzez funkcje systemu win 7? A jeśli nie, to jakie oprogramowanie by się do tego celu nadało? Laptop Acer Aspire 7730. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 3 sierpnia 2016 przez Koncha Bywalec (2,860 p.)
W Start wpisz Windows Mobility Center, otwórz aplikacje, którą Ci wyszuka i I tam będzie "Włącz Wi-fi" czy coś w tym stylu.
1
komentarz 3 sierpnia 2016 przez Pieczenieg Początkujący (290 p.)
Przycisk jest nie aktywny, nie da się go kliknąć ;/ Po wciśnięciu znaku zapytania w dolnym prawym rogu, dowiedziałem się, że jeśli przycisk jest nie aktywny, prawdopodobnie muszę wcisnąć owy popsuty przycisk na laptopie :( Da się w jakiś sposób to obejść?
2
komentarz 7 sierpnia 2016 przez Pieczenieg Początkujący (290 p.)
Rozwiązałem ^^ Załączyłem środowisko linuxowe za pomocą Hiren's boota i wpisałem w terminalu komendę "rfkill unblock all". Po zbootowaniu windowsa mogłem znowu połączyć się z dowolną siecią :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,854 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 291 wizyt
pytanie zadane 19 października 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Cichy007 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 227 wizyt

93,717 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,262 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...