• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed początki pracy

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
944 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2016 w C i C++ przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)
zamknięte 31 maja 2020 przez gnu_ewm
1. Czy płaca się zaczynać w wieku 11 lat?

2. Czy Code::Blocks do kompilacji potrzebuje połączenia z internetem?
komentarz zamknięcia: Zimny pot mnie zalewa kiedy czytam moje stare pytania.

8 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 1 sierpnia 2016 przez Igor Łęgowski Użytkownik (590 p.)
Zależy czy masz na myśli naukę programowania czy prawdziwą pracę. Jeżeli chodzi o naukę to zgadzam się nie ważne kiedy zaczniesz. Jeżeli chodzi o pracę to w wieku 11 lat raczej odradzam. To jest czas na zabawę i naukę.. tak też można się nauczyć programować :)

Odnośnie CodeBlocks sie nie znam :(
komentarz 4 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Odnośnie CodeBlocks sie nie znam :(

Taki żarcik? ;D

1
komentarz 5 sierpnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,910 p.)
11 lat i praca? Przecież on chyba q 6 czy 5 klasie podstawówki jest
komentarz 5 sierpnia 2016 przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)

Chodzi bardziej o początki nauki!!!

+2 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,910 p.)
Nie, nie warto jesteś już stary, jak byś miał z 4 lata i uczył się programować to jeszcze, ale teraz to nie
komentarz 5 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Odpowiedź jest wyraźnie sarkastyczna i przez to trochę wyśmiewająca (pamiętaj, że on nie wie za dużo o programowaniu, dopiero się uczy), ale łapkę dam, bo było śmieszne xd
+1 głos
odpowiedź 1 sierpnia 2016 przez itcloud Gaduła (3,380 p.)
W każdym wieku nie zaszkodzi. Nie, kompilacja nie ma nic wspólnego z internetem. Odbywa się u Ciebie na komputerze. Swoją drogą, skąd takie pytanie? Jeśli nigdzie o tym nie przeczytałeś, to po co pytać o takie niestworzone rzeczy?
+1 głos
odpowiedź 1 sierpnia 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
1. Uczysz się programowania od takiego momentu w jakim się tym zainteresowałeś. W każdym wieku można zacząć.

2. Code::Blocks używa kompilatora GCC czyli GNU Compiler Collection. GCC nie potrzebuje połączenia z internetem, tak jak każdy kompilator (chyba, że znajdzie się wyjątek). Oczywiście w pewnych przypadkach jest potrzebne połączenie z internetem np. gdy korzystasz z narzędzi do budowania, które ściągają zależności do twojego projektu, lub używasz serwera CI, kompilacji w chmurze...
komentarz 5 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Co do punktu drugiego, to troszkę przesadziłeś, bo on nawet nie zaczął się uczyć programowania, więc takie szczegóły to lekka przesada :S Wystarczyło powiedzieć, że kompilacja z internetem nie ma nic wspólnego (i tyle mu wystarczy ;)).
komentarz 5 sierpnia 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
Spoko :)
+1 głos
odpowiedź 1 sierpnia 2016 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Wszystko zostało już powiedziane ale dodam jeszcze swoje 3 grosze 1 Skoro zadajesz takie pytanie to myślę że powinieneś poszukać sobie zajęcia które tak cię zainteresuje że zdanie innych nie będzie dla ciebie miało znaczenia. Nie ma co się rzucać na głęboką wodę bo szybko się zniechęcisz. Jeśli mogę ci coś zasugerować to spróbuj swoich sił w grafice komputerowej. Myślę że twoja obecną wiedzą w dziedzinie matematyki może okazać się nie wystarczająca jeżeli chodzi o programowanie a grafika to inna bajka. Ponad to jak będziesz dobry to w młodym wieku zarobisz jakieś pieniądze. 2 Nie jest potrzebny ale dobrze jak jest bo często będziesz potrzebował sprawdzać jakąś pierdułke (
0 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2016 przez Anemaj Nowicjusz (140 p.)
Cieszy mnie jak czytam wasze opinie ze w każdym wieku można zacząć. Ja mam 34 lata i właśnie zacząłem mając nadzieje że będę w tym na tyle dobry że za 2-3 lata zmienię wykonywany zawód.
0 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2016 przez iWantCode Bywalec (2,170 p.)
Ja już rok kodzę i nie idzie mi najgorzej, dużo rozumiem, a miałem 11 lat jak zacząłem, z chęcią ci pomogę.
–2 głosów
odpowiedź 4 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
edycja 4 sierpnia 2016 przez jpacanowski

1. Czy płaca się zaczynać w wieku 11 lat?

Im wcześniej tym lepiej, powiedziałbym nawet, że trochę za późno dla mózgu programisty. Ja zaczynałem programować już w wieku 7 lat i to nie w LOGO. W Chinach trenują np. walki jeszcze wcześniej, bo tam dziecko jest inwestycją rodziców i musi być jak najlepsze.

2. Czy Code::Blocks do kompilacji potrzebuje połączenia z internetem?

Jeśli chcesz być programistą to powinieneś sam to sprawdzić oraz się domyślić.

1
komentarz 5 sierpnia 2016 przez niezalogowany
Im wcześniej tym lepiej, ale bez przesady, bo pomyśli, że programowania trzeba się uczyć w wieku 4 lat, jak napisał ZakosiliMiNeta.

A jeśli chodzi o drugi punkt, to tak, mógłby sobie to sam sprawdzić, ale żeby się tego samemu domyślić? Przecież on ma dopiero 11 lat i o programowaniu prawie nic nie wie, dopiero zamierza zacząć naukę ;)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,107 wizyt
pytanie zadane 9 lutego 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez solski Użytkownik (720 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 310 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Leonardo Użytkownik (770 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 1,523 wizyt
pytanie zadane 8 lutego 2016 w C i C++ przez Szyzak Nowicjusz (150 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...