• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kto traktuje to forum jako grę? [ankieta]

Object Storage Arubacloud
+6 głosów
894 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2015 w Offtop przez niezalogowany
Jak każdy na tym forum wie, dzięk różnym sposobom (pytaniom, odpowiedziom, komentarzom a nawet łapkowaniem) można zdobyć punkty. No i teraz jak w tytule: czy traktujesz to jako grę? Chcesz zdobyć jak najwięcej punktów? Nie mówię, że to źle, wręcz przeciwnie, jest to fajny motywator na odpowiadanie na rożne pytania, w tym to ;) Ja lubię zdobywać punkty i cieszę się jak ktoś mi dał "łapkę w górę". A ty?
Możliwe odpowiedzi:
TAK (11 głosów, 14%)
ODROBINKĘ (21 głosów, 26%)
NIE (49 głosów, 60%)

17 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Jak dla mnie nie jest to żadna gra, ani nawet rywalizacja ani nic z tych rzeczy. Jeśli ktoś mnie pochwali, da łapkę w górę, najlepszą odpowiedź czy nawet napisze "Dzięki pomogłeś" to jest to bardzo miłe i jak dla mnie w zupełności wystarczające. Mam satysfakcję z tego, że komuś pomogłem a przy okazji może sam czegoś się dowiedziałem. Nie chcę za to żadnych zysków czy nagród, jestem tutaj by pomagać za darmo i nie jest to żadnym wyścigiem dla mnie :) Równie dobrze mogę mieć punktów 0 chociaż jak przyznałem jest to miłe coś dostać za wysiłek włożony w pomoc.

Wkurzają mnie tylko osoby, które piszą bezsensowne komentarze, które zupełnie nic nie wnoszą do tematu albo powtarzają komentarze poprzedników po to żeby nabić sobie jakieś punkty. Po co to komu to ja nie wiem i chyba nigdy tego nie zrozumiem...

Pomyślcie co by było gdyby pan Mirosław nie robił tego co robi? Zapewne nigdy byśmy się nie poznali, nie powstałoby to wspaniałe forum, ani nie byłoby tak świetnych kursów programowania. I o ile jest wiadomo i z tego co widać to robi to bezinteresownie, zysków z tego nie ma i chyba dobrze mu z tym :D
+4 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ja tu przyszedłem pomagać, nie punkty zdobywać :)

moja odp "Nie"
komentarz 30 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Nie zapomij że pomagając zdobywasz wiedzę. :)
komentarz 30 kwietnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Jeszcze tego nie odczułem:)
komentarz 30 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
A byś się zdziwił, gdyby udało mi się wypunktować Twoją wiedzę, zebraną dzięki temu forum. : -)
komentarz 30 kwietnia 2015 przez niezalogowany
No, konkretnie i na temat ;)
+2 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
edycja 30 kwietnia 2015 przez HaKIM
Z jednej strony jak grę, a z drugiej jak encyklopedię, którą się lepiej czyta. :)
+2 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Niestety forum jak ostro wystartowalo tak teraz ostro spada w przepaść, coraz mniej ludzi, pytan i odslon tematow.
Nowych nie przybywa a starzy sa mniej aktywni :/
komentarz 30 kwietnia 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
komentarz 1 maja 2015 przez niezalogowany
Zgadzam się, też to zauważyłem :/ A maść na ból dupy jednak mi się nie przyda ;D
komentarz 5 maja 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
no bo tu chodzi o nie zapiepszanie forum śmieciami tak jak często to niektórzy robią z www.cpp0x.pl. :> Po prostu pytasz jak na serio nie znajdziesz odpowiedzi na to co szukasz... :D
+1 głos
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez Vakoss. Bywalec (2,870 p.)
Oczywiście, że nie. Jestem tu po to żeby komuś pomóc lub sam się czegoś nauczyć. Wiem, że krecik1337 traktuje to forum jako grę, ponieważ spamuje niepotrzebnymi postami (bez urazy)
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Dla mnie odpowiedź "odrobinkę". Chcę pomagać, czasami strzelam i gadam pierdoły, ale nie dla punktów, tylko dla pomocy. A może ta głupia odpowiedź kogoś natchni? xD Nie no żarcik. Ja chcę tutaj głównie pomagać, ale niewątpliwie punkciki kuszą i chce się mieć ich sporo :D Ale nie są one najważniejsze. Pozdrawiam :)
komentarz 30 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Ja zawsze chciałem mieć rangę Stary Wyjadacz. Teraz mam Pasjonat, nie wiem które lepsze. : -)

#PointsIsLife
komentarz 30 kwietnia 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Hehe :D Stary wyjadacz :D Wydra :)
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez Kelmac Gaduła (3,970 p.)
Dla mnie odrobinę, bo dzięki punktom wiem czy moja odpowiedz sie komus przydala, albo byla banalna, zachceca mnie tez do czestego odwiedzenia forum, i sprawdzanei swojej aktywności albo prorónania z innimi "graczami" forum.
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez el_dawidos Bywalec (2,090 p.)
Nie traktuje tego jako gra, myślę że większość osób na tym forum chce naprawdę pomagać :) ale fajnie jest mieć dużo punktów.
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Dla mnie trochę tak było, szczególnie w początkach forum, ale nadal zdobywanie punktów jest dla mnie przyjemne.
komentarz 30 kwietnia 2015 przez Pan Kulomb Pasjonat (18,630 p.)
A kiedy skończył się początek? :D
komentarz 1 maja 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Kilka dni po Wielkanocy.
komentarz 1 maja 2015 przez Vakoss. Bywalec (2,870 p.)
Widać po niepotrzebnych postach
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez kotfuterkowy Dyskutant (9,220 p.)
Nie traktuje tego jako grę. Wypowiadam się w tematach, w których wydaje mi się,że mogę coś dodać, lub przedstawić swój punkt widzenia. Łapka w górę jest oczywiście miła i fajnie jest ją dostać, ale nie traktuję tego jako cel w sam sobie. Raczejcieszę się, że moje uwagi mogą się komuś przydać,
0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez niezalogowany
Witam ja tu jestem by się czegoś nauczyć /dowiedzieć a czasem pomóc punkty są mi obojetne aczkolwiek może to być jaki rodzaj gry...

Nie patrzyłam na to w taki sposób :)
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez Magdda Użytkownik (500 p.)
Jestem tu, żeby się czegoś nauczyć czytając odpowiedzi innych, a jak znam odpowiedź na jakieś pytanie, to też się udzielę :)
0 głosów
odpowiedź 1 maja 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Duża ilość punktów daje +5 do kodu :)
0 głosów
odpowiedź 2 maja 2015 przez ignacy100 Użytkownik (790 p.)
Możliwość zdobycia punktów to fajna opcja, ale ja tego nie taktuje tak by zdobyć jak najwięcej punktów.
0 głosów
odpowiedź 3 maja 2015 przez sprtnbst Obywatel (1,710 p.)
Ja forum traktuję jako źródło wiedzy, oraz miejsce, dzięki któremu pomagając innym sam muszę ruszyć głową :) Ważne dla mnie jest aby utrzymać wysoki poziom odpowiedzi, żeby była ona zrozumiała i przydatna dla kolejnych odwiedzających wątek. Staram się to robić, gdyż wyrabiając pewien standard odpowiedzi może uda nam się stworzyć polski odpowiednik stackoverflow :)
0 głosów
odpowiedź 3 maja 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
edycja 3 maja 2015 przez Mister123450

Nie może być grą zbieranie bezwartościowych punktów, przedstawiają one jedynie jak dużo dana osoba napisała na ten moment. Moim zdaniem nie jest go gra, ponieważ sam tu mogę ciekawostek się dowiedzieć, a punkty mają pokazać jedynie zaangażowanie i czas na to forum poświęcony. Jestem tu nie dla gry, bo nie wiem czy wartość ma chwalenie się punktami, które można posiadać także w jakiejś grze.

komentarz 3 maja 2015 przez niezalogowany
No ale co przedstawiają? W różnych grach jest opcja punktowania i każdy chciałby mieć najwięcej punktów jeśli lubi daną grę, czyż nie?
komentarz 3 maja 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Na telefonie przestało mi działać pisanie :/
komentarz 3 maja 2015 przez niezalogowany
Aha, spoko, kup se nowy :D
komentarz 3 maja 2015 przez Mister123450 Dyskutant (8,700 p.)
Zalety Androida
0 głosów
odpowiedź 5 maja 2015 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
tak, wchodzę na forum żeby sobie pograć... xD
komentarz 6 maja 2015 przez niezalogowany
:D Ja też :D

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 351 wizyt
pytanie zadane 3 maja 2015 w C i C++ przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
+3 głosów
8 odpowiedzi 364 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2020 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 295 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2019 w Offtop przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...