• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

problem z własną funkcją php

Object Storage Arubacloud
0 głosów
186 wizyt
pytanie zadane 31 lipca 2016 w PHP przez koder12345 Obywatel (1,570 p.)

otóż mam funkcje która służy do wyszukiwania danych po zmiennej get o nazwie search_value.

na lini 71 jest błąd. linia 71 to pierwszay nawias klamrowy(zaraz pod nazwą funkcji).

czy moglibyście rzucik okiem? treść błedu to:"Parse error: syntax error, unexpected '{' in... on line 71"

<?php
ec_loop_search()
	{
			//poszukiwana fraza
			$fraza = $_GET['search_value'];
			$z1 = mysql_query("select*from produkty where nazwa like '%%$fraza%%' order by nazwa");
			$i = mysql_num_rows($z1);
			if($i==0)
			{
				echo 'nie ma produktów o podanej frazie.';
			}
			else
			{
				for ($licznik = 0; $licznik<$i;$licznik++)
				{
					$z = mysql_fetch_assoc($z1);
						 $nazwa = $z['nazwa'];
						 $cena = $z['cena'];
						 $opis = $z['opis'];
					  echo'
							<div class="item">
							<div class="item_name">'.$nazwa.'</div>
							<div class="item_bar">
								<div class="item_image"><img src="img/logo.png"></div>
								<div class="item_content">
									<b>nazwa towaru:</b>'.$nazwa.'<br />
									<b>cena:</b>'.$cena.'<br/>
									<b>opis:</b>'.$opis.'
								</div>
							</div>
						</div>';
					
				}
			}
	}
?>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 lipca 2016 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
wybrane 31 lipca 2016 przez koder12345
 
Najlepsza
function ec_loop_search()

 

komentarz 31 lipca 2016 przez koder12345 Obywatel (1,570 p.)
jak to sie mówi najciemniej zawsze pod latarnią.

nie zauważyłem i zrobiłem wielka halo o byle co. Przepraszam. Dodam tylko że to nie wynika z mojej niewiedzy tylko z zapomnienia.
komentarz 31 lipca 2016 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
Spoko. Każdemu zdarza się podstaw zapomnieć.
komentarz 31 lipca 2016 przez koder12345 Obywatel (1,570 p.)
a mam jeszcze pytanie. czy warto publikwać swoje aplikacje na róznego rodzaju forach? boje sie troche ze ktoś podkradnie pomysł i... sam pan wie na pewno o co chodzi. nie mam jeszcze serwera ale myślałem aby udosatepnić w postaci spakowanej poaczki zip do pobrania. Tak tylko aby ocenili.A co pan o tym sądzi?
komentarz 31 lipca 2016 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Publikuj na Githubie. Naucz się Gita. Czytaj manuala dla PHP i ogarnij obiektowość. Do tego PDO.

Do tego czasu raczej nie stworzysz niczego co inni mogliby ukraść. smiley

1
komentarz 31 lipca 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Do tego czasu raczej nie stworzysz niczego co inni mogliby ukraść.

Zdziwiłbyś się... więcej jest klepaczy niż programistów. Znajdą jakiś gotowy skrypt, połączą z drugim i mają się nie wiadomo za kogo...

komentarz 1 sierpnia 2016 przez koder12345 Obywatel (1,570 p.)
czyli warto pokazywać kod czy lpeiej wrzucić jeszcze nie skończoną apke na hosta(cba lub hostinger)
+1 głos
odpowiedź 31 lipca 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

A nie brakuje Ci po prostu słówka function przed nazwą funkcji?

function ec_loop_search()
{
    ...
}

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,803 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 368 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2021 w PHP przez koder12345 Obywatel (1,570 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 247 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2018 w PHP przez Janusz Pierzchalski Początkujący (430 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...