• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

chłodzenie laptopa

Cloud VPS
0 głosów
249 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2016 w Sprzęt komputerowy przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
Czy laptop który jest ciągle chłodzony przez wiatraczek podłączany przez usb działa lepiej od tego który jest ciągle gorący i niechłodzony? Czy nie jest tak że całkowicie zimny laptop działa gorzej od tego nagrzanego?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2016 przez Koncha Bywalec (2,860 p.)
wybrane 30 lipca 2016 przez Evelek

Najlepsza
Im chłodniej tym lepiej. Po to są te wiatraki, żeby chłodziły ;)

Jak laptop się przegrzewa to obniżane jest taktowanie aby wspomóc wiatraki. A jak taktowanie się obniża to wydajność spada.
+1 głos
odpowiedź 31 lipca 2016 przez FxJerzy Stary wyjadacz (12,460 p.)
http://www.forum.nieidealny.pl/topic/436-jak-wyczy%C5%9Bci%C4%87-laptopa-spr%C4%99%C5%BCone-powietrze-czy-jest-cos-lepszego/

Pamiętaj by czasem go przedmuchać z nadmiaru kurzu który zaciągnie to będzie dobrze działał ;)
1
komentarz 31 lipca 2016 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
W zasadzie powinno się w ciągu roku pastę w laptopach wymienić na procesorze. Są ludzie co kupują laptopa z marketu który leżakował tam 3 lata i do końca trzymają tego laptopa przez 10 lat nie wymieniając pasty i nie czyszcząc wentylatora, radiatora. Mi się ostatnio spalił wentylator i wymieniłem go rozkręcając cały laptop, po miesiącu zajrzałem i już zrobił się korzuch kurzu, to co dopiero jest po 3-5 latach? Czyszczenie odkurzaczem przy tak nagromadzonym kurzu mało daje. To już jest filc prostokątny.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 527 wizyt
pytanie zadane 10 stycznia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Czarek Żak Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 498 wizyt
pytanie zadane 3 października 2021 w Sprzęt komputerowy przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,149 wizyt

93,459 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...