• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Informatyka w Poznaniu

0 głosów
5,006 wizyt
pytanie zadane 24 lipca 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez informatykapoznan Nowicjusz (120 p.)
Cześć,

Studia Informatyczne na jakiej uczelni w Poznaniu polecacie. Studia zaoczne.  Pracuje już w IT - ale jako PM. Chce się przekwalfikować (programowanie) Myślałem o Collegium Da Vinci - co możecie powiedzieć?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 lipca 2016 przez Madar Obywatel (1,560 p.)
Cześć
Sam wybieram się na studia od października i interesowałem się Poznaniem. Ogólnie ludzie polecają UAM i Politechnikę, przy czym jakbym miał wybierać między tymi dwoma uczelniami, ty chyba wybrałbym UAM.
komentarz 24 lipca 2016 przez informatykapoznan Nowicjusz (120 p.)
Ja osobiście potrzebuje już konkretow - wiesz jak wygląda program na UAM?
0 głosów
odpowiedź 25 lipca 2016 przez erkas Nowicjusz (240 p.)
Zanim wybrałem CDV, studiowałem informatykę na UAM, ale ze względów zdrowotnych musiałem przerwać naukę, przez co zawaliłem II semestr na pierwszym roku. Kolega powiedział mi o CDV, a jako, że chciałem mieć trochę lżej, to się skusiłem po jego pozytywnej opinii. Na początku szedłem tam bez większego przekonania, no wiesz - uczelnia prywatna, pewnie same nieuki tam idą itd, takie miałem wtedy myśli, czyli stereotypy.

Nawet nie wiesz jak bardzo się zaskoczyłem i to pozytywnie. Zacząłem studiowanie znów od pierwszego roku, a na nim jest najwięcej matematyki. Bardzo się zdziwiłem, że jednak da się wytłumaczyć w sposób zrozumiały algebrę, analizę czy fizykę. Ba! Fizyka była bardzo ciekawa, bo nie były poruszane wyłącznie suche fakty.

Na UAM miałem zajęcia z mrozowymi dziadkami, z czego jeden od Algebry uczył nas z rosyjskich podręczników. A tutaj CDV dba o dobry poziom prowadzących.

kolejny plus jest taki, że większość prowadzących do praktycy, czyli wykładają to, czym zajmują się na co dzień (albo gdzieś pracują, albo mają własne firmy informatyczne).

No i matematyka + fizyka jest skrócona do minimum. Po pierwszym roku się kończy

Osobiście polecam CDV.
komentarz 25 lipca 2016 przez informatykapoznan Nowicjusz (120 p.)
  • Jakie języki pprogramowania można poznać
komentarz 14 kwietnia 2017 przez erkas Nowicjusz (240 p.)
Asembler, C, C++, C#, JavaScript, Python, PHP... Do wyboru do koloru ;)
0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2020 przez lala15 Nowicjusz (200 p.)
Wiem że już po czasie, ale akurat trwa rekrutacja, więc komuś może się to przyda. Fenomen CDV polega na tym, że nie musisz robić zupełnie nic, tylko płacić, dlatego wielu osobom się to podoba, bo mogą wyciągnąć papier i 0 umiejętności za 20 tysięcy złotych i mieć wszystko w dupie. Uczelnia również praktykuje zasadę ,,mamy wszystko gdzieś", przez co poziom jest strasznie niski, a komunikacja z władzami i uczelnią to jakiś żart.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,814 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,654 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,044 wizyt

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,648 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...