• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problemy z internetem.

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
257 wizyt
pytanie zadane 24 lipca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Modferno Początkujący (400 p.)
Dzień dobry.

Około miesiąc temu zmieniłem internet na ten domowy od plusa.

Wszystko było dobrze, aż do czasu gdy zmieniłem system na 64 bitowy. Od tej pory mam częste problemy             z logowaniem się do różnych serwisów (np. Battle.net , Facebook). Gdy wpisuję błędne hasło informacja mi się wyświetla ale gdy wpisuję wszystko dobrze to występuje problem i każe spróbować ponownie.

Moja karta sieciowa : Realtek PCIe GBE Family Controller

Ps. Na telefonie i innych komputerach jest wszystko ok.Sterowniki najnowsze.
komentarz 24 lipca 2016 przez niezalogowany
Jeżeli to nie wina klawiatury to przychodzi mi do głowy kilka pomysłów, zacznę od najprostszych:

1.Przeczyszczenie kompa i rejerstru CCleaner

2.Przeczyszczenie rejerstru jakimś programem stworzonym do tego np. Eusing Free Registry Cleaner albo Wise Registry Cleaner

3.Przeczyszczenie dysku zwykłym oczyszczaniem + czyszczenie "przywracanie kopii i ostatnich punktów przywracania" czy jak to tam się zwało

4.Możesz też odpalić Malwarebytes Anti-Malware, może to wirus?

5.Możesz mieć wyłączone połączenia szyfrowane

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 lipca 2016 przez niezalogowany
Możliwe, że to wina konfiguracji Firewalla w OS lub w Routerze. Choć nie jestem do końca pewien, ale spróbuj jeżeli masz taką opcje w routerze ustawić poziom zabezpieczeń w zaporze ogniowej na średni lub skonfiguruj po swojemu + zezwól na dostęp w systemie.
0 głosów
odpowiedź 24 lipca 2016 przez Modferno Początkujący (400 p.)
Niestety ani konfiguracja ani wyłączenie firewalla nic nie dało. Próbowałem wyłączyč procesy działające w tle, ale to też nie pomogło.
komentarz 24 lipca 2016 przez niezalogowany
Tak patrząc na twoją odpowiedź, może po prostu nie możesz tego zrobić przez pewną głupią rzecz - masz może przestawioną klawiaturę? Chodzi o to "č" zamiast "ć".
0 głosów
odpowiedź 25 lipca 2016 przez EasyPeasy Użytkownik (550 p.)
Daj wynik z polecenia ping stronadoktorejsielaczysz.pl -n 10
 z cmd podczas nieudanego połączenia
komentarz 25 lipca 2016 przez kkiermasz Użytkownik (680 p.)
z ciekawości po co?
nie pisał nic o łączności ze stroną, tylko samym logowaniem.
często jest tak, że kilka na raz zainstalowanych antyvirusów/firewalli gryzie się ze sobą

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 415 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 112 wizyt
pytanie zadane 13 września 2018 w Sieci komputerowe, internet przez whatisg0ing0n Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 637 wizyt

93,377 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,532 komentarzy

62,727 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...