• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działające połączenie z bazą danych za pośrednictwem PDO

Object Storage Arubacloud
0 głosów
230 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2016 w PHP przez MaciekM Użytkownik (990 p.)

Cześć,

pisząc skrypt logowania i rejestracji napotkałem błąd:

ten kod nie działa:

<?php
$db = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=SHOP", "SHOP", "moje-haslo");

co źle w nim napisałem?

Przeglądarka informuje o błędzie 500.

Co tu nie działa?

Jak coś strona stoi na serwerze dedykowanym z apachem2, php, mysql-server i innymi pakietami webowymi.

Do tego chciałbym dołożyć że w folderze mods-available znajduje się "pdo.ini", oto jego zawartość:

; configuration for php PDO module
; priority=10
extension=pdo.so

 

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 lipca 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
1. Włącz wyświetlanie błędów u siebie, wtedy zamiast błędu 500 pojawi się wyjatek jaki rzucił pdo przy połączeniu.

2.  Poczytaj https://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO

:)
0 głosów
odpowiedź 23 lipca 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)

Tak szczerze ni wiem co oznacza błąd 500 , z ogólnej wiedzy jaką posiadam to internal serwer error 

Ale mogę się mylić , Wkaźdym razie wydaje mi się że zapomniałeś podać port :

db = new PDO("mysql:host=localhost:numer_portu;dbname=SHOP", "SHOP", "moje-haslo");

 

komentarz 23 lipca 2016 przez MaciekM Użytkownik (990 p.)
Kurde nadal nie działa :/
komentarz 24 lipca 2016 przez MaciekM Użytkownik (990 p.)

Dodałem wyświetlanie błędów ale nadal przeglądarka mówi:

 

The maciekmesjasz.pl page isn’t working

maciekmesjasz.pl is currently unable to handle this request.

HTTP ERROR 500

komentarz 24 lipca 2016 przez MaciekM Użytkownik (990 p.)
wyświetlanie błędów dodałem takim kodem:

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
komentarz 24 lipca 2016 przez MaciekM Użytkownik (990 p.)
Do tego pragnę dodać że to nie jest błąd związany z moją bazą danych.

Na CBA również nie działało :/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 276 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2015 w PHP przez Pytający Początkujący (290 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 257 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2017 w SQL, bazy danych przez White Cat Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 969 wizyt
pytanie zadane 28 maja 2016 w PHP przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,710 p.)

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,477 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...