• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jakiego dostawce internetu stacjonarnego polecacie?

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
490 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany
Witam, jako że niedługo kończy mi się umowa z Orange, chciałbym zmienić swojego dostawce, ponieważ nie mam zbyt dobrych wspomnień z tą firmą, chciałbym się was zapytać jakie firmy mają waszym zdaniem najciekawsze oferty?

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 lipca 2016 przez pietia213 Dyskutant (8,110 p.)
Jakie miałeś niedobre wspomnienia z Orange?
Polecam UPC! Mają szybko, sprawnie, bez problemowo z mocno ugruntowanymi korzeniami dostawy usług telekomunikacyjnych.
komentarz 21 lipca 2016 przez niezalogowany
Sam początek z firmą już nie był zbyt miły, minimum jedna awaria w miesiącu przez około 1,5, roku potem się już trochę uspokoiło, ale żeby nie było zbyt kolorowo zaczęły się problemy z przerywającym netem, który mi się po prostu rozłączał w losowych momentach, czasem kilka minut po włączeniu, a czasem po godzinie użytkowania. 2 lata temu przedłużyłem umowę (tak wiem jestem masochistą :D) co zaowocowało dosyć szybkim jak na moją miejscowość netem i o dziwo nie przerywał przez pierwszy miesiąc...
+1 głos
odpowiedź 21 lipca 2016 przez Horace17 Obywatel (1,070 p.)
Także mam przykre wspomnienia z Orange i niestety nie mogę zmienić na innego dostawcę. W innym mieszkaniu miałem Vectre, co wspominam bardzo dobrze i polecam z całego serca :)

Zdecydowanie odradzam Orange, znam około 10 osób co mają tego dostawcę i nie są zadowoleni (ping, zrywanie połączenia, częste przerwy, obniżona prędkość, "pomyłki" w umowie...)
komentarz 21 lipca 2016 przez niezalogowany
Jakiego rodzaju pomyłki w umowie?
komentarz 21 lipca 2016 przez Horace17 Obywatel (1,070 p.)
W moim przypadku była to prędkość, to było już jakiś czas temu, więc za bardzo nie pamiętam szczegółów, ale polegało to na tym, że na jednym papierze prędkość wynosiła 20Mb/s, a na drugim już 10Mb/s, oczywiście realna prędkość była ta druga, a płacić miałem jak za pierwszą(w końcu taką umowę chciałem podpisać). Był też problem z routerem, którym dokupiłem u nich przy (niestety) przedłużaniu mowy, do tej pory nie został dostarczony, a minęło już z pół roku :) (router dawno opłacony, a od nich informacja jest taka, że router gdzieś dostarczyli...) Komuś z rodziny wcisnęli internet 100Mb/s, gdzie u niego maksymalnie można było obsłużyć 20Mb/s, oczywiście twierdzili, że u tej osoby jest taka możliwość i umowa została podpisana, a prędkość dalej 20 Mb/s.
komentarz 22 lipca 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Nie ma umów określających stała prędkość tylko DO...
komentarz 22 lipca 2016 przez Horace17 Obywatel (1,070 p.)
I masz rację, jednak to nie w tym rzecz, w moim przypadku płaciłem za więcej niż powinienem, a w przypadku rodziny, zostało im wmówione, że mogą osiągnąć taką prędkość. Poza tym jest określona minimalna prędkość.
+1 głos
odpowiedź 22 lipca 2016 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Mam neta od netii i sytuacja wygląda mniej więcej tak. Jak jest net to jest spoko i nie ma problemów z zrywaniem czy coś. Tylko jak net siądzie bo coś im nie tryka to dodzwonienie się do nich jest to katorga, w dodatku ich obsługa i nastawienie do klienta to szok. Najprościej mówiąc u nich jest burder ale jak awari nie mają to jest wszystko glancuś.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 461 wizyt
–1 głos
2 odpowiedzi 408 wizyt
pytanie zadane 12 października 2019 w Sieci komputerowe, internet przez WeronikaZ Początkujący (310 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 408 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Aclon3 Nowicjusz (120 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,259 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...