• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jakie książki do nauki języków weebowych polecacie ?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
657 wizyt
pytanie zadane 20 lipca 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez konrad99 Gaduła (4,090 p.)
zmienione kategorie 20 lipca 2016 przez Comandeer
Jakie książki do nauki języków weebowych polecacie ?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 lipca 2016 przez Royd Obywatel (1,250 p.)
wybrane 20 lipca 2016 przez konrad99

Najlepsza
Kumplu specjalnie dla Ciebie ( i wszystkich początkujących użytkowników) po prawej stronie ostatnia ikonka na stronie (nie licząc twoich profilowych) jest magiczny przycisk pod tytułem "Ksiązki warte uwagi" tam trzeba wejść i przepatrzeć sobie. Bo ten temat powtarza się tygodniowo po kilkadziesiąt razy i nie ma żadnego powodu, żeby je tak stale powielać :) Nie jest to personalny wytyk nie bierz do siebie :)
komentarz 20 lipca 2016 przez konrad99 Gaduła (4,090 p.)
Wiem że tam to jest ale chciałem zasięgnąć obszerniejszej opini
+2 głosów
odpowiedź 20 lipca 2016 przez Comandeer Guru (605,680 p.)

Nie rozumiem tej dziwnej potrzeby kupowania książek skoro z góry wiadomo, że zawarte w nich informacje są przestarzałe. To jak kupowanie zgniłych owoców w spożywczaku - zjeść się da, ale konsekwencje ciągną się długo.

I taka jest, proszę Państwa, prawda o książkach z dziedziny webdevu. Dlatego ja polecam co najwyżej mocno webowe książki, które można szybko poprawić.

Co do JS, polecam książki autora bloga 2ality.com (tam znajdziesz wszystkie potrzebne linki jeśli chodzi o JS). 

+1 głos
odpowiedź 20 lipca 2016 przez CodeExpert Obywatel (1,360 p.)

Jon Ducket "JavaScript i jQuery. Interaktywne strony www dla każdego". Mam i polecamsmiley

komentarz 18 października 2016 przez Samsenn Nowicjusz (160 p.)
Wrzuc sobie bookmaster.com.pl/szukaj-web

Podobne pytania

–3 głosów
0 odpowiedzi 423 wizyt
pytanie zadane 31 października 2016 w JavaScript przez Radekol Bywalec (2,880 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 580 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2016 w Offtop przez Tom_Ja Dyskutant (7,970 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,569 wizyt

93,079 zapytań

142,043 odpowiedzi

321,449 komentarzy

62,424 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...