• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matura z Informatyki.

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
805 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2015 w Offtop przez specter12345 Początkujący (390 p.)
Wybaczcie że znowu zawracam wam "tyłek" maturą ale chciałbym poznać wasze zdanie na temat matury z informatyki. No więc tak, idę do technikum informatycznego i mogę jako przedmiot rozszerzony wybrać informatykę, czy ma to sens? Mam zamiar iść na Politechnike, zastanawiam się co będzie dla nich cenniejsze. Informatyka czy matematyka?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2015 przez Artix Bywalec (2,110 p.)
Jeżeli chcesz zdawac mature inf to tylko na informatyce się do niej będziesz mógł przygotować w technikum na niczym innym bo to sa przedmioty zawodowe które nie są związane z matura, Matematyka najcenniejsza ale Informatyka łatwiejsza nie dużo bo też jest trudna ale nie wszedzie patrzą na wynik z inf a na matematyke praktycznie wszedzie,
0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Raczej matematyka, bardziej się przyda ponieważ wszędzie na nią patrzą, poza tym przygotuje cię do niej szkoła a do informatyki musiałbyś sam.
komentarz 29 kwietnia 2015 przez specter12345 Początkujący (390 p.)
Jako iż szkoła jest prywatna to działa na trochę innych zasadach i po prostu sam mam sobie skomponować przedmioty rozszerzone więc inforamtyki też uczył bym się przynajmniej 6 godzin w tygodniu.
0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2015 przez 1110200039910 Gaduła (4,630 p.)
Na politechnikę zalkeży od kierunku, ja np. jestem zainteresowany informatyką i chcę udać się na studia informatyczne, ale np. na politechnikę na Wydział Informatyki mam przelicznik 3,5x Matematyka + 1x Informatyka. Informatykę i tak napiszę prawdopodobnie dużo dużo lepiej ale jednak matma najważniejsza.

Jeśli możesz wybrać między matmą a informatyką to bierz matme. W ogóle zawsze pamiętaj że matematyka jest najważniejsza, mimo że nie jest niezbędna to na studiach patrzą głównie na twoje umiejętności matematyczne. Informatyki nauczysz się sam w domu.
A jak to jest, mamy politechnike i studia informatyczne czy politechnika to właściwie studia informatyczne?
komentarz 29 kwietnia 2015 przez 1110200039910 Gaduła (4,630 p.)
Politechnika ma różne wydziały, np. fizyczny, informatyczny, elektryczny itp. Jest sporo politechnik w Polsce, odsyłam np. tutaj:

http://www.put.poznan.pl/
A uważasz że warto wyprowadzić się np. do warszawy na politechnike jeżeli to własnie tam dostał bym prace. Dodam że mieszkam w pobliżu politechniki Poznańskiej.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 592 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2023 w Offtop przez malwina Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 891 wizyt
pytanie zadane 8 lutego 2021 w Offtop przez Olewojt Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 253 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2020 w Offtop przez GIGAKOXU69 Nowicjusz (120 p.)

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,533 komentarzy

62,734 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...