• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ukrywanie programów z Windows taskbar do tray.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
593 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2016 w C i C++ przez TheSadSmile Użytkownik (870 p.)
Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś kod na schowanie uruchomionych programów w tray. Chodzi głównie o to aby ich ikony zniknęły z Windows taskbar, tak jak już pisałem w tytule. Ważne też jest to, aby program nie został zamknięty. Trochę poszperałem w internetach, i jedyne co znalazłem to możliwości pobrania programów które uruchamiają dany plik w tray. Po pierwsze, nie chcę pobierać żadnych programów do osiągnięcia swojego celu. Programy będą chowały dany plik na moim komputerze. Po drugie, chcę zrobić program który otworzy dany plik i od razu schowa go w tray. Program ma działać na każdym komputerze.

Napisałem irytujący program który mam zamiar wstawić na swojego pendriva. Mój brat ciągle używa mojego pendriva bez pytania i chcę żeby miał nauczkę. Problem w tym że program da się bardzo łatwo wyłączyć kierując myszkę w jego stronę w Windows taskbar i klikając na czerwony krzyżyk. Jak się pozbyć tej ikony z Windows taskbar? Dodam że ten irytujący program jest napisany w Java, ale chcę aby program ukrywający plik .jar był napisany w Batch albo C++.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 632 wizyt
pytanie zadane 16 września 2017 w C# przez kordix Gaduła (3,910 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 194 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 207 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2018 w HTML i CSS przez Dariusz Hozer Użytkownik (920 p.)

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,409 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...