Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś kod na schowanie uruchomionych programów w tray. Chodzi głównie o to aby ich ikony zniknęły z Windows taskbar, tak jak już pisałem w tytule. Ważne też jest to, aby program nie został zamknięty. Trochę poszperałem w internetach, i jedyne co znalazłem to możliwości pobrania programów które uruchamiają dany plik w tray. Po pierwsze, nie chcę pobierać żadnych programów do osiągnięcia swojego celu. Programy będą chowały dany plik na moim komputerze. Po drugie, chcę zrobić program który otworzy dany plik i od razu schowa go w tray. Program ma działać na każdym komputerze.
Napisałem irytujący program który mam zamiar wstawić na swojego pendriva. Mój brat ciągle używa mojego pendriva bez pytania i chcę żeby miał nauczkę. Problem w tym że program da się bardzo łatwo wyłączyć kierując myszkę w jego stronę w Windows taskbar i klikając na czerwony krzyżyk. Jak się pozbyć tej ikony z Windows taskbar? Dodam że ten irytujący program jest napisany w Java, ale chcę aby program ukrywający plik .jar był napisany w Batch albo C++.