• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodanie dns do VPSa via panel hyper VM (?)

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
144 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2016 w Systemy operacyjne, programy przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
edycja 8 lipca 2016 przez xandros

A więc próbuje się połączyć z serwerem na porcie 80 przez domene... dajmy na to odpalam w shellu wget czy tam curl przez domene, która wskazuje na mój serwer z którego odpalam wget czy tam curl i zwraca mi:

> Resolving jakastamdomena.org.pl (jakastamdomena.org.pl)... failed: name or service not known. wget: unable to resolve host address 'jakastamdomena.org.pl'

Następnie próbuje połączyć się z tym samym serwerem na tym samym porcie przez tą samą domene tylko na shellu postawionym na moim lokalnym kompie... i zwraca poprawnie response.

Macie grafike, jak to wygląda: http://i.imgur.com/rXkvaEf.png

System: debian 8 jesssie, Serwer www: nginx 1.8.1.

Edit:

(jestem głupi)

Sprawdziłem inne domeny podpięte do mojego serwera. Działają normalnie. Jedynie z tą jedną jest problem. Gdy próbuje dodać dnsy do VPSa przez panel hyper VM (czy jak to się nazywa). Dostaje błąd:

Alert: Could not Connect to the server openvz-XX.biznes-host.pl. This is most likely due to underlying network problem. Make sure that the server is accessible from this particular node by running telnet slave-id XXXX

Pytanie, czy da się to ustawić via ssh, czy muszę

a) kontaktować się z biznezhostem

b) to coś po mojej stronie

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 390 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2016 w SQL, bazy danych przez Logistyk1 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 417 wizyt
pytanie zadane 10 sierpnia 2019 w Sieci komputerowe, internet przez ramz Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 212 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez Macek Kolo Mądrala (5,480 p.)

93,377 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,527 komentarzy

62,725 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...