Własnie złożyłem papiery więc nie wypowiem się jako osoba już uczęszczająca, ale raczej z tego co ja się dowiedziałem od różnych osób :D I wygląda to mniej więcej tak są trzy wydziały z informatyką. Na wydziale elektroniki informatyka jest nakierowana na programowanie, ale w językach wydaje mi się c++, c, assembler i piszę wydaje mi się, bo nie pamiętam dokładnie, ale jest to właśnie informatyka skojarzona z elektroniką, czyli wszystkie programy obsługujące załóżmy drzwi, albo sterowniki różnego rodzaju, albo procesory i tego typu sprawy. Na wydziale informatyki i zarządzania (na który osobiście się wybieram) jest najwięcej programowania wysokopoziomowego, bo tak naprawdę piszesz różne aplikacje i webdeveloping też tam bodajże jest. Jest to po prostu takie że uczysz się javy i piszesz apki na androida na przykład i ogólnie uczysz się programować w danym języku. Natomiast na podstawowych problemów technicznych informatyka jest powiązana mocno z matematyką, więc tutaj masz algorytmy, ogólna historia jezyków programowania i poznajesz ich naprawdę dużo, ale nie piszesz tutaj takich typowych programów które widzisz na przykład w google play później, a raczej pogłębiasz swoją wiedzę bardzo na temat tego jak to wszystko działa od podstaw :) Wszystko wiec zależy od tego co chcesz robić i co Cie najbardziej interesuje i tym kieruj się przy wybieraniu wydziału. Dla podsumowania wydział elektroniki - programowanie powiązane z hardwarem, wydział informatyki i zarządzanie - programowanie typowych aplikacji i rzeczy użytkowych, ppt - duża wiedza informatyczna, algorytmiczna i uczysz się tu bardziej myślenia niż konkretnych rozwiązań w danym języku :)