• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd przy wyświetlaniu filmu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
629 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2015 w PHP przez Bartaz Początkujący (440 p.)
zmienione kategorie 28 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk

Witam chce wyświetlać na swojej stronie filmy z you tube adresy filmów zapisane są w bazie danych .

Jednak kiedy chcę wyświetlic film zamiast odtwarzacza pokazuje się komunikat

Zabroniony dostęp!

Nie masz dostępu do żądanego obiektu. Jest on zabezpieczony przed odczytem lub nie może być odczytany przez serwer.

Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.

Error 403

localhost
Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1i PHP/5.6.3

Czym może to być spowodowane?

Film wyświetlam w taki sposób:

?>
 <iframe width="560" height="315" src="<?phpecho"$url"?>" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
			 <?php

 

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Czy jesteś pewien, że na pewno adresu filmu jest dobry? (dla pewności możesz pokazać przykładowy żebyśmy mieli pewność) Sprawdzałeś w źródle strony czy na pewno jest tam dobrze podstawiany?

Z tego co rozumiem próbujesz zrobić to na localhoście. Próbowałeś na jakimś serwerze zewnętrznym? Może występuje problem tego typu, że nie możesz uzyskać dostępu z lokalnego serwera do internetu.
0 głosów
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez Bartaz Początkujący (440 p.)
@Aradiusz Waluk

Faktycznie w źródle strony pokazuje to tak samo jak jest w kodzie tzn nie wkłada tam adresu filmu ale sprawdziłem i w zmiennej $url jest ten adres .

Jak mogę inaczej wyświetlić ten film?
komentarz 28 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Spróbuj tak wyświetlać adres filmiku:

<?php echo $url; ?>

Te cudzysłowia są tam zbędne, wcześniej nie zwróciłem na to uwagi ;)

komentarz 28 kwietnia 2015 przez Bartaz Początkujący (440 p.)
Niestety ale to też nie działa teraz nie pokazuje się nic , ale w źródle strony jest poprawnie tzn wstawiony jest adres filmu który napewno jest poprawny bo sprawdzłem.
komentarz 28 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Jaki masz ten adres do filmu? Bo mam nadzieję, że wiesz że powinien on być w takiej postaci: "https://www.youtube.com/embed/XXXXXXXXX" a nie jak standardowy link skopiowany z paska adresu.

Co znaczy, że nie pokazuje się nic? Nie ma żadnego błędu, ani nie widać nawet jakiegoś szablonu odtwarzacza?
komentarz 28 kwietnia 2015 przez Bartaz Początkujący (440 p.)

W źródle wygląda to tak

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/watch?v=Wu2PfjIghRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Więc pewnie w tym tkwi błąd ale zależy mi aby link był własnie podawany w takiej formie jak jest na pasku adresu tak aby użytkownik mogł sobie go skopiować i wkleić w formularz tak jak jest to na portalu np demotywatory bo pisze podobną strone.

 

komentarz 28 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Prawdopodobnie YouTube nie akceptuje takiego linku i stąd bierze się błąd. Rozumiem oczywiście o co chodzi i w takim przypadku polecałbym napisać jakąś funkcję, która będzie wyciągać id filmu z podanego linku (czyli to co następuje za v=) i podstawiać to pod potrzebny adres, który podałem Ci powyżej.
komentarz 28 kwietnia 2015 przez Bartaz Początkujący (440 p.)

No tak bym musiał pewnie zrobić ale nie mam pojęcia jak to wyciąc tzn

wyświetlał bym to tak

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/<?php echo $url ?>" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ale własnie jak teraz wyciąć z tej zmiennej $url tylko ten kawłek kodu "PG8klbaP4aM"

Jeśli ktoś był by wstanie napisać taką funckcje to był bym bardzo wdzięczny.

 

komentarz 28 kwietnia 2015 przez Bartaz Początkujący (440 p.)
Udało mi się samemu napisać taką funkcję zostawiam może komus się kiedyś przyda.

 $urlx = substr($url, 32, 11);

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/<?php echo $urlx ?>" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
komentarz 28 kwietnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Można to oczywiście zrobić tak ale przygotowałem też taką bardziej uniwersalną funkcję - jeśli chcesz możesz skorzystać. Pod zmienną $idfilmu dostaniesz to co trzeba podstawić pod potrzebny link do YouTuba a pod $link podajesz link, z którego ma wyciąć id filmiku.

$idfilmu=preg_replace('/https:\/\/|http:\/\/|youtu.be\/|www.youtube.com\/watch\?v=|&(.*)/', '', $link);

Nie gwarantuję, że na pewno działa ze wszystkimi linkami musiałbyś sprawdzić - ja sprawdziłem tylko kilka zwykłych, skróconych i z dodatkowymi parametrami (jak np. playlisty) i było okej ;)

0 głosów
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
edycja 28 kwietnia 2015 przez efiku

Linia #2
src="<?phpecho"$url"?>"
na
src="<?= $url ?>"


Zobacz jak przykładowo YT osadza filmiki:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Qz-ky0uWVzM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

403? może odwolujesz sie do localhost/ a plik nie jest index.php itd? ewentualnie htaccess

Jak wygląda u Ciebie struktura katalogów ?

"Nie masz dostępu do żądanego obiektu" - jakiego obiektu?

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 221 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2015 w C i C++ przez Slavian Początkujący (420 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 84 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2017 w Offtop przez Xarti Obywatel (1,380 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 157 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2018 w C i C++ przez robertb12354 Nowicjusz (220 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,644 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...