• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Resetowanie komputera CMD

Object Storage Arubacloud
0 głosów
905 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2015 w Systemy operacyjne, programy przez eVeezu Użytkownik (880 p.)
edycja 28 kwietnia 2015 przez eVeezu
Cześć, mam taki problem, że jak uruchamiam CMD to resetuje mi się komputer.

Formatowałem komputer i nie pomogło, teraz nawet jak wchodzę na jakąś stronę internetową z rozwiązaniem tego problemu itp to mi się resetuje, poradzicie jak to naprawić ?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez niezalogowany
A pojawia Ci się coś jak się ten komputer wyłączy? On się wyłącza czy resetuje? Może to być zasilacz albo RAM.
komentarz 28 kwietnia 2015 przez eVeezu Użytkownik (880 p.)
Nie, nic mi się nie pojawia, yy pomyłka resetuje się :P
komentarz 28 kwietnia 2015 przez niezalogowany
Ja miałem podobny problem jak miałem popsuta kość RAM i przegladam sobie strony i nagle mi resetuje kompa. Sprawdź czy twój RAM nie ma błędów, programem Memtest86.
0 głosów
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
Sprawdź, czy nie masz w rejestrze klucza "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Command Processor\AutoRun" lub "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Command Processor\AutoRun". W tych kluczach umieszcza się ścieżkę do skrypu, który ma być uruchomiony jako pierwszy, więc możliwe, że ktoś dla żartu wrzucił ci tam skrypt "shutdown -r -t 0".
komentarz 28 kwietnia 2015 przez RemigiuszWaleska Obywatel (1,170 p.)
Pomysł niezły ale na świerzym systemie?

Problemy na lini, bądź z pamięcią bądź z nią samą są bardzo prawdopodobne
komentarz 28 kwietnia 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
No tak. Nie zwróciłem uwagi na to.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 74 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 99 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia w Python przez wojtas29321932942 Początkujący (280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 233 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2023 w C i C++ przez Osky Nowicjusz (120 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...